Evb

Hva gjør du når han ikke ønsker å bruke kondom

I varmen av lidenskap, er det lett å komme opp med argumenter for å ikke bruke kondom. Men ikke sette helse i fare ved å falle for en av disse unnskyldninger.

I et råd kolonne opprinnelig publisert på Advocate.com, tilbyr Everyday Health grunnlegger og redaktør Steven Petrow tips for å komme forbi partneren din pleas å melde deg ut av å bruke kondom.

Spørsmål: hver så ofte jeg møter en fyr som forteller meg at han bare ikke vil bruke kondom fordi (ta din hakke): 1) han ikke kan holde hardt, 2) han er for stor, 3) han er allergisk mot lateks, 4 ) han er hiv-negative, eller 5) er det en stemning drapsmann. Hvordan vil du foreslå jeg håndtere slike situasjoner - spesielt når jeg virkelig slått på?

Svar: La meg starte i dag ved å merke seg at det er Verdens aidsdag, som holdes 1. desember hvert år, og - som det offisielle nettstedet i Storbritannia proklamerer - "er en mulighet for folk over hele verden til å forenes i kampen mot HIV, vise sin støtte for mennesker som lever med hiv og for å minnes mennesker som har dødd. "

Som blir sagt, er det ingen bedre måte å observere denne dagen enn å løfte om å beskytte deg selv og dine potensielle partnere fra HIV. Og hvis det er noen verktøyet vi har for å hindre en fortsatt spredning av viruset, er det den mye baktalt, low-tech (men livreddende) kondom.

Jeg vet du har hørt dette før (jeg håper virkelig at du har), men latex og plast gummi, når det brukes riktig (og ja, det er viktig) med et vannbasert glidemiddel, gir en høy grad av beskyttelse til hver partner. Men noen ganger informasjon alene ikke gjøre triks. Hvis bare. Istedenfor å gå til ekspertene (som Mr. Manners ofte gjør) bestemte jeg meg for å spørre en venn av meg som nylig ble smittet hvorfor hans kunnskap om sikrere sex ikke beskytte ham:

"Du kan være bevæpnet med all informasjon i verden, men det er mye vanskeligere å sette det ut i praksis når du kombinerer tilfeldig sex, alkohol og narkotika - og sette steder som Fire Island inn i blandingen. Min mistanke er at et sted langs linjen var jeg ikke edru nok til å gjøre det jeg trengte å gjøre for å beskytte meg selv, og det var nok av de nettene som de statistiske odds ble stablet mot meg. "

Så, hvordan kan jeg foreslår at du svare på disse periodiske ploys (og det er det de er) til å ha ubeskyttet sex? Det ville være lettvinte for meg å foreslå at du bare si "nei". Likevel kan du ikke lage lyd dommer hvis du er steinet, høy, drukket, forskjøvet eller ristet - og det er ingen tvil om at narkotika og alkohol er tett knyttet til nye HIV-infeksjoner.

For nå, men la oss ta hver av innvendingene mot å bruke kondom og gjøre litt rollespill:

Han sier: "Jeg kan ikke bli vanskelig."

Sannheten: Det er sant at i en god del tilfeller gutta kan miste ereksjon etter passet opp. Men det er en rekke ting du kan gjøre, liker å prøve forskjellige merker av gummi - spesielt de som kanskje ikke er så stramt eller så tykk. Oftere enn ikke, skjønt, hva du hører (og ser) er en selvoppfyllende profeti basert på et psykologisk respons ("Jeg liker ikke å bruke kondom"). For å motvirke dette, kan du prøve å lage avdukingen og fange lekende sexy og morsom. Hvis kompisen din mister sin ereksjon så snart hanske går på, går tilbake til første eller andre base for en stund for å hjelpe ham med å få (re) stimulert mens gloved.

Han sier: "Jeg er for stor."

Sannheten: Kondomer kommer i alle størrelser, min venn. Med mindre din partner er overmenneskelig, det er en kondom for ham. Han går ikke shoeless fordi han er en stor mann, gjør han? Han bør ikke gå uten en hanske, heller. Blant de jumbo-sized alternativer er Trojan Magnum XL Smurt, Durex XXL, og Kimono MAXX. Hold shopping for alternativene til du finner en som tilfredsstiller.

Han sier: "Jeg er allergisk mot lateks."

Sannheten: Ja, noen menn er, men det er kondomer laget av plast (polyuretan) som gir beskyttelse mot HIV og andre kjønnssykdommer. Pass på å bruke et vannbasert glidemiddel med enten latex eller plasthansker. Og husk: Du må ikke bruke lammeskinn kondomer fordi de ikke beskytter mot HIV og andre kjønnssykdommer.

Han sier: "Jeg er HIV-negative."

Sannheten: Først av alt, kan en tilfeldig sex partner ikke være 100 prosent ærlig om status hans hvis han er ivrig etter å få deg inn i sekken. Men selv en Honest John kan sette deg i fare - han tror kanskje han er negativ, men han kan være galt (som er en en av de viktigste scenarier for nye infeksjoner). Vanligvis må du vente minst tre måneder siden sist risiko for eksponering for HIV for å være rimelig sikker på at du er HIV-negative. Selv om fyren virkelig er HIV-negative, husk det er alt for mange andre kjønnssykdommer å være bekymret - kondomer beskytter deg mot mer enn bare hiv. (Forresten, når er siste gang du ble testet Hvis du er seksuelt aktiv, bør du få testet på en jevnlig basis -? Minst årlig -. Hvis ikke oftere avhengig av risikofaktorer)

Han sier: "Det er en stemning drapsmann."

Sannheten: Muligens, men være kreativ! Hvis du planlegger fremover, kan en kondom piskes ut uten å miste fokus - eller din sinnstilstand. Og gitt valget, tar jeg en "mood killer" over alternativ.

Men hvis dette var alt så lett, ville vi ikke ha mer enn 40.000 nye infeksjoner forekommer hvert år her i USA Det er ikke lett i det hele tatt - spesielt når du virkelig slått på eller på et høyt fra narkotika eller alkohol. Igjen, advarer min nylig smittet venn: "Sammenlignet med venner som bevisst gled opp i form av sikker sex, jeg har alltid trodd jeg var en modell i form av forholdsregler. Men det tar bare en gang. Og menneskene du møter ute og farter (eller online) for tilfeldig sex er alle sover med andre mennesker der samme risikoen gjelder. "

Med andre ord, er kunnskap alene ikke makt. Årvåkenhet er en nødvendig del av ligningen.

Et siste ord: Det er en ny dokumentar kalt We Were Here: The AIDS år i San Francisco (bare nominert til en Oscar) som er en må-se for alle som levde gjennom de mørkeste årene av det som da het "homofil pesten" og spesielt for dem som ikke gjorde det. Kudos til regissør / filmskaper David weissman.