Evb

Hjelpe barnet å takle skolen cliques

Få informasjon om klikkar og barnets sosiale verden.

TV-programmer og filmer ofte tar oss tilbake til de turbulente verden av cliques, grupper av gutter og jenter som henger ut med hverandre nesten utelukkende. Cliques er ikke nødvendigvis dårlig, men barnets erfaring både innenfor så vel som utenfor disse sosiale sirkler kan være intens.

"Klikkar tjene en funksjon for å hjelpe barn føler at de passer inn," sier Andrew Harper, MD, førsteamanuensis i psykiatri og atferdsvitenskap ved University of Texas Medical School i Houston, og medisinsk direktør ved UT Harris County Psychiatric Center.

Dr. Harper forklarer at forming cliques er en naturlig del av å flytte inn i ungdomsårene. Og ikke hver klikken kommer til å skade barnet. "Noen cliques kan motivere barna til å utføre i skolen, hvis barnet er en del av [faglig begavet] klikken. Og cliques kan påvirke dem til å gjøre andre positive ting," sier Harper.

Hjelpe barnet ditt trives i en klikk verden

Barnet ditt har visse sosiale og personlige behov som kan oppfylles av klikkar. Her er noen tips for å forstå dynamikken:

  • Positive roller. Harper understreker at behovet for tilhørighet og aksept er kraftig. Det er derfor det er en god idé for å hjelpe barna å forstå den positive rollen de kan spille i sin egen klikken, selv om de ikke tilhører en klikken på toppen av skolen hierarkiet.
  • Forstå styrker. Hvert barn har styrker, interesser og talenter som kan hjelpe dem å overleve og trives i skolen klikkar. Hjelp barnet å finne grupper med like verdier eller interesser, kanskje ved å koordinere aktiviteter etter skoletid som sport, tro, eller speidere programmer.
  • Nå ut. Hvis barnet bare ser ikke ut til å passe inn, trekker seg eller viser tegn til frykt eller angst om skolen, bør du vurdere en underliggende depresjon eller angst problem. Søke hjelp fra en medisinsk faglig, rådgiver eller psykiater.

Når skal bekymre cliques

"Problemet blir da den eneste hensikten med klikken er å utøve makt -. Ved å ekskludere og være slem mot andre som skaper en negativ dynamikk for de som er på utsiden, men selv inne i det kan skape angst av" Hva om jeg bli kastet ut? '", sier Harper.

I tillegg til den makt og innflytelse i klikken, er barnet sannsynligvis også å gjøre med et hierarki blant klikkar. "Vanligvis for gutter, sportsidioter og forbereder en tendens til å være på toppen, for jenter, [det er] cheerleaders eller noen som er i offentlighetens søkelys av skolen," sier Harper.

De fleste unge vil ha tider når de er en del av en klikk og tider når de ikke er det. Hvis barnet ditt klikken har kastet dem ut eller rett og slett falt fra hverandre, kan du snakke med barnet om denne smertefulle erfaring. Bare husk å:

  • Være strategisk. Fokus på vekt og bygge på barnets sterke sider.
  • Diskuter mestringsstrategier. Minn barnet ditt liv er full av folk som kanskje ikke liker deg, men du må finne måter å komme tilbake i sving på livet.

"Barna som virkelig har mye problemer er de som føler at de ikke passer inn noe sted," sier Harper. Ofte, de samme barna bli involvert i den "dårlige" klikken med barn som kan være forstyrrende eller bruke narkotika.

Hvis det er tilfelle, anbefaler Harper leter etter andre måter barnet kan finne aksept. Dette kan være vanskelig, sier han, fordi barnet ditt kan oppriktig tror denne klikken er det eneste stedet hvor han kan få anerkjennelse. Opplyser barnets sterke sider, imidlertid, og oppmuntre involvering i aktiviteter som feirer de sterke kan bidra til å oppveie denne typen tro.