Evb

Hemmeligheten til en raskere metabolisme

Turtall opp kalori-brenning motor og redusere diabetes risiko kan være så enkelt som å justere kostholdet. I den tredje i en serie av spesielle blogger for daglig helse, lege og forfatter mark Hyman, MD, omtaler den nyeste forskningen på protein versus karbohydrater.

De fleste vet at å spise karbohydrater gjør deg lagre magefett, og spise protein setter på muskelen. Men fant en fersk studie i Journal of European Medical Association at når du overspiser på en lav-protein diett, lagrer du dårlig fett rundt organene inkludert lever, nyrer og bukspyttkjertel. Men hvis du spiser en høy-protein diett, legger du muskler og øke din hviler metabolisme og muskelmasse. Siden muskler forbrenner syv ganger så mange kalorier som fett, det er en god ting.

I studien, innrømmet forskere 25 modige frivillige til en sykehusavdeling i 12 uker. De kontrollerte alt de spiste og gjorde. Og de gjorde dem alle overspise med ca 1000 kalorier om dagen. Det eneste annerledes var hvor kaloriene kom fra - protein eller karbohydrater.

Den lav-protein-gruppen (som spiste en 5 prosent protein diett) mistet 1.5 pounds av muskel og fikk 7.5 pounds av fett. Den høye protein-gruppen (som spiste en 25 prosent protein diett) fikk 6.3 pounds av metabolsk aktiv muskel. De har også fått fett fordi de ble tvangsforet. Men selv om de fikk mer totalvekt, var de mindre fett enn den lav-protein gruppe. Dette har viktige implikasjoner for vår tenkning om kalorier.

Ergo: Ikke alle kalorier er det samme. Noen kalorier gjøre deg lagre fett, mens andre gjør du lagre muskel.

I en verden der for første gang i historien flere mennesker er overvektige (2,1 milliarder) enn undervektige, har dette viktige implikasjoner. Og verden blir større - over de neste 30 årene, vil forekomsten av fedme doble, for det meste i land som Kina og India (fordi hvordan får du dobbelt så mange fete mennesker i et land som Europa hvor 65 prosent er allerede fett)!

Karbohydrater for fett, protein for muskel

Her er det take-home: absorberes raskt karbohydrater fra sukker, høy fruktose mais sirup, og hvitt mel, som utgjør hoveddelen av det europeiske og stadig verdens kosthold, er svært effektivt omgjort til buk fett i kroppen. Og som fører til fedme og diabetes, eller det jeg kaller diabesity.

En annen fersk studie publisert i tidsskriftet Nutrition & Metabolism fant at den frie fruktose i høy-fruktose mais sirup (ikke i frukt) har ført til dramatiske økninger i magefett, betennelser, blodtrykk, blodsukker, og selv prediabetes hos ungdom.

Karbohydrater og protein produserer svært ulike kjemiske beskjeder i kroppen uavhengig av kalorier. Karbohydrater legge ned fett, mens proteiner fastsetter muskel.

Denne studien på protein legger til en hel haug med forskning som viser at å spise en diett som er minst 25 prosent protein gjør alle slags fedme-kampene ting til kroppen din og hjernen din:

  • Det gjør at du føler deg mettere enn en tilsvarende mengde kalorier fra karbohydrater.
  • Det fører til mer vekttap i "frittlevende" mennesker (sammenlignet med de i studien, som var tvangsforet ekstra kalorier).
  • Det forhindrer igjen i vekt.
  • Det hastigheter opp stoffskiftet og bygger muskler slik at du forbrenner mer kalorier hele dagen lang, og selv mens du sover.

Turtall opp din metabolske motor

Redusere magefett og bygge muskler er ganske enkel. Og det handler ikke bare om kalorier du forbruker. Det handler om hvor disse kaloriene kommer fra.

Her er noen enkle tips for å øke hastigheten på stoffskiftet og bli kvitt magefett.

  1. Hopp sukker i alle sine former, men spesielt flytende kalorier fra enhver kilde (brus, juice, alkohol) som alle store magefett. Være på oppdrag for å få høy-fruktose mais sirup ut av kostholdet ditt - det er spesielt god på å legge ned magefett.
  2. Grøft mel - hvetemel, spesielt, er akkurat som sukker. Visste du at to skiver av hel-hvete brød heve blodsukkeret mer enn to spiseskjeer sukker?
  3. Start dagen med protein, ikke stivelse eller sukker. Prøv hele omega-3 egg, en protein shake, mutter Butters, eller kippers! Hopp bagels, muffins og donuts.
  4. Har protein til hvert måltid - prøv nøtter som mandler, valnøtter eller pekannøtter, eller frø som gresskar, chia, eller hamp. Eller har bønner, kylling eller fisk.

Noe vi er fortsatt lurt av ideen om at alle kalorier er det samme. De er ikke det. Forhåpentligvis snart praktisering av ernæring og medisin, og vår regjering ernæring råd vil ta opp med vitenskapen. Så kanskje vi kan lage en bulk i den tsunami av fedme, diabetes og kronisk sykdom kommer rett mot oss.

Min personlige håp er at vi sammen kan skape en nasjonal samtale om en reell, praktisk løsning for forebygging, behandling og reversering av vår fedme, diabetes og kronisk sykdom epidemien.

For god helse,

Mark Hyman, MD