Evb

Hårtap i overgangsalderen: hvorfor det skjer, hva du kan gjøre

Praktiske strategier for å takle menopause-relaterte hårtap og ansiktshår vekst

Over natten, synes det, håret ditt ikke lenger ser eller føles ganske så full som det pleide. Du merker du stole mer tungt på din trofaste øyenbryn blyant for å definere brynene, og deretter en egensindig hår plutselig spirer på haken. Hva skjer her?

Men faktisk, håravfall og uønsket ansiktshår er vanlige kvinnelige klager, særlig blant kvinner i overgangsalderen år. Hva som forårsaker disse problemene å oppstå? Er det noe du kan gjøre for å løse problemet? Les videre for å finne ut hva ekspertene anbefaler.

Fakta om hårtap i overgangsalderen

Ifølge Lovera Wolf Miller, MD, sertifisert medlem av North European Menopause Society (NAMS), merkbar tynning av hodehår (legemiddelassistert kjent som androgenetic alopecia) forekommer i om lag halvparten av alle kvinner etter alder 50, selv om det kan starte når som helst etter puberteten. "Alopecia er faktisk så vanlig hos kvinner som det er hos menn, men det er mindre tydelig fordi det sjelden fører til skallet," Dr. Miller sier.

Selvfølgelig betyr det faktum at hårtap er et utbredt problem som du deler med mange andre kvinner ikke gjøre det noe enklere å håndtere. Flere studier har vist at de følelsesmessige og psykologiske effektene av hårtap er mer alvorlig hos kvinner enn hos menn, som fører til dårlig selvtillit, sosial angst - enda lavere jobbutførelse.

Årsaker til hårtap i overgangsalderen

Selv om det er fristende å skylde postmenopausale hår endringer på en mangel på østrogen, har forskning vist at mer enn ett hormon kan være involvert i involvert i denne prosessen. Ifølge en artikkel i Annales d'Endocrinologie, et internasjonalt vitenskapelig tidsskrift, tap av både progesteron og østrogen i overgangsalderen ser ut til å føre til en "hormonelle mønster" som er innblandet i hårtap, samt en økning i "fersken fuzz" på ansiktet.

Andre saker kan føre til hårtap også, notater Miller, inkludert en genetisk disposisjon, uvanlige nivåer av stress, hormonelle ubalanser, og en sykdom. "Hvis håret tapet er plutselige, bør blodprøver gjøres for å utelukke høye nivåer av androgen, et hormon som stimulerer mannlige kjønnskarakteristika. Andre diagnostiske tiltak kan omfatte tyroidtester, blod-sukker nivåer, og en revmatoid evaluering," sier hun.

Behandling av hårtap i overgangsalderen

Hvis du er bekymret for hårtap eller veksten av uønsket ansiktshår, anbefaler Miller du begynner med et besøk til legen din for en grundig gjennomgang, og starter med en gjennomgang av kostholdet ditt, aktivitetsnivå, stress, og andre relaterte symptomer. En behandling plan vil være basert på både medisinsk og livsstil informasjon. Eksperter vil ofte anbefale både legemidler og endringer i livsstil.

Medisiner alternativer. Overgangsalder spesialist Mary Jane Minkin, MD, Yale klinisk professor i obstetrikk / gynekologi og medforfatter av A Woman Guide til overgangsalder og perimenopause, sier at når det gjelder behandling av menopause-relaterte hårtap, kan hun foreskrive en kortsiktig ( flere måned) dose av østrogen for å se om det løser problemet. En annen behandling alternativ å vurdere, sier hun, er stoffet Minoxidil (Rogaine). Dr. Minkin advarer imidlertid at hvis du vurderer minoxidil, er det viktig å diskutere dens virkninger grundig med legen din på forhånd fordi du kan oppleve bivirkninger. Miller legger til at avhengig av dine spesielle omstendigheter, kan andre alternativene inkluderer lavdose steroider eller narkotika metformin, som vanligvis brukes for type 2 diabetes.

Livsstil justeringer. Miller ser også en rolle for mindre invasive, hverdagslige tiltak i hår-tap forebygging. Hun foreslår å drikke grønn te, få nok vitamin B6, miste vekt, og ved hjelp av hyaluronsyre shampoo. Alle kan være nyttig i å gjenopprette noen hårvekst i ca tre til fire måneder, sier hun. "Heldigvis oppsider oppveier ulempene med disse behandlingene. Det er lite å gå tapt, og mye å vinne."

Stress, har bane av moderne levesett, også vært knyttet til hårtap, sier Christiane Northrup, MD, forfatter av The Secret Pleasures på overgangsalder. Ifølge Dr. Northrup, kan kronisk høye nivåer av insulin og stress hormoner resultere i overkant androgen (mannlig kjønnshormon), "som stopper til slutt håret i å vokse på hodet og begynner den vokser på haken. Den beste måten å behandle det er stress reduksjon av alle slag. " Dette inkluderer å få nok søvn, trene regelmessig, og bruke avslapping teknikker som meditasjon og pusteøvelser. Som en ekstra fordel, kan alle disse bidra til å lette de andre menopause-relaterte symptomer i tillegg.