Evb

Håndtering ferie med lymfom

Når omsorg for et lymfom pasienten, kan du føle mindre enn gledelig. Ta hjertet: noen enkle trinn kan tillate deg og din kjære til å nyte festen.

Hvorvidt neste ferie på kalenderen er Halloween eller nyttårsaften, kan du finne deg selv på en følelsesmessig berg-og dalbane hvis du er omsorg for noen med lymfom.

Store dekorasjoner, heis musikk og gratulasjonskort fortelle deg at ferien skal være full av glede. I stedet er du bekymret, stresset og utmattet - og det siste du føler for å gjøre feirer.

Ifølge Gina A. Russo, LCSW, direktør for informasjon kompetansesenter på leukemi og lymfom Society i White Plains, NY, er det greit å ha et bredt spekter av følelser. "Til tross for ferie, er det fortsatt liv hendelser skjer," forklarer Russo, og bemerker at det intense presset til å føle glede kan legge til stress av Omsorgssvikt.

Lymfom og helligdager: kreativ Omsorgssvikt

Med noen få justeringer, kan du og din lymfom pasienten nyte den kommende ferien. Slik gjør du:

Ta deg tid for deg selv. Husk at som en omsorgsperson, og bygge "tid" i dag eller minst hver uke vil bidra til å forebygge utbrenthet. I løpet av ferien, kan dette bety å ta en time eller to for shopping og dekorere, eller spør en venn eller slektning til å tilbringe tid med din kjære mens du går en tur eller til kirken.

Vær selektiv. Omsorg for noen med lymfom betyr ikke at du må skru ned hver invitasjon og hoppe over alle ferie hendelser, selv om du kanskje må være mer selektiv enn du var i år tidligere. For eksempel, en familie komme-sammen full av germy småbarn kan utgjøre helserisiko for et lymfom pasient med lave blodverdier. Konsultere medisinsk behandling team for å lære når din kjære vil være mer utsatt for smitte. "Legene overvåke [blod] teller ganske tett", sier Russo. "Sørg for at pasienten spør" På hvilket punkt mine opptelling at jeg trenger å ta mer vare rundt andre? "Denne måten vil du vite når det er greit å delta på en fest - og rett og slett øve gode smitteverntiltak som hyppig håndvask. Følelsen av at du må gi opp verdsatte ferie tradisjoner kan legge til følelsen av tap som kan følge en kjær lymfom diagnose, så det er viktig for deg å gå til de hendelsene du ønsker å delta, hvis du kan.

Vurdere tretthet faktor: Fatigue er en fiende av ferie festligheter, for både deg og lymfom pasienten. "Fatigue er kumulative," sier Russo ", som er grunnen til at folk føler seg så kjøre ned mot slutten av dagen." Sørg for at du får nok hvile, og vær svært oppmerksom på din kjæres tretthet. Folk går gjennom lymfom behandling eller tar mye medisiner er sannsynlig å føle seg mer sliten, særlig sent på dagen. Prøv å planlegge feiringen rundt din kjæres nivåer av energi. Brunsjer og lunsjer, for eksempel, kan være bedre enn middager og sen kveld fester.

Så gå videre og feire. Med tanke og forberedelser, kan du og din kjære få mest mulig ut av ferien på dine egne premisser og tidsplan.