Evb

Gode ​​kilder til kalium

Få fakta om kalium og lære noen gode kostholdet kilder til dette næringsstoffet.

Kalium er et mineral som de fleste av oss får hver dag gjennom maten vi spiser regelmessig - og det er en god ting. "Kalium er et mineral som er nødvendig for god helse", forklarer Alexa Schmitt, en klinisk ernæringsfysiolog ved Massachusetts General Hospital. "Det hjelpemidler for å opprettholde hjertesykdommer ved å hjelpe til med å regulere den væske balanse i kroppen."

Kalium er klassifisert som en elektrolytt, noe som betyr at det bærer en elektrisk ladning i kroppen din. Kroppen trenger balanserte mengder av elektrolytter - inkludert kalium, natrium, magnesium, og andre - å holde blodet kjemi på riktig nivå slik at kroppen kan fungere på sitt beste. Kalium bidrar også kroppen din sette protein du spiser for å arbeide, bygge muskler, bein og andre celler.

Hvem trenger å ta hensyn til kalium?
Selv om kalium hjelper kroppen vår på mange måter, sier Schmitt hun kan ikke bare lage et teppe anbefaling om å spise mer kalium. Det er fordi ulike mennesker trenger ulike mengder kalium, avhengig av deres generelle helse.

Så hvem trenger å se sine kalium inntak?

  • Personer med nyresykdom er i faresonen for å ha for mye kalium i blodet. De har en tendens til å beholde kalium fordi nyrene ikke kvitte seg med ekstra kalium som normale nyrer ville. Hyperkalemi, eller høyt nivå av kalium i blodet, kan være forårsaket av en rekke ting (inkludert visse medikamenter og mangler hormonelle), men nyresykdom er den vanligste årsaken. Høye nivåer av kalium kan føre til uregelmessige hjerteslag. Derfor kan legen din jevnlig sjekke dine nivåer av kalium, spesielt hvis du har nyresykdom.
  • Personer med høyt blodtrykk har økt risiko for å ha lave nivåer av kalium (hypokalemi) fordi noen høyt blodtrykk medisiner kan utarme kalium i blodet. Andre forhold som kan føre til lav kalium er oppkast, diaré og spiseforstyrrelser. Visse avføringsmidler og diuretika har blitt funnet å føre til lav kalium i tillegg. Lav kalium er preget av svakhet, tretthet, forstoppelse, og muskelkramper. Hvis kalium nivået blir for lavt, kan det også påvirke hjerterytme. Snakk med legen din om overvåking av kalium nivåer hvis du tar høyt blodtrykk medisiner eller har en tilstand som kan føre til lav kalium.

Mat med høyt kalium
Skjønt mange mennesker forbinder bananer med kalium, er det en rekke av andre matvarer som er høy i kalium, som Schmitt definerer som har minst 350 milligram kalium per porsjon.

I tillegg til bananer, Schmitt er høy kalium mat favoritter inkluderer tørkede aprikoser, cantaloupe, rødbeter, fiken, honningmelon, og appelsinjuice. "Cantaloupe og Honeydew er stor [for kalium] fordi folk har en tendens til å spise mer cantaloupe i en sittende enn de ville bananer eller tørkede aprikoser," sier hun. Andre matvarer som inneholder mye kalium inkluderer poteter (med huden på), soyaprodukter, meieriprodukter og kjøtt.

Mange av oss allerede nyte mat som er høy i kalium, men hvis du er bekymret for din kalium inntak på grunn av tilstander som høyt blodtrykk eller nyresykdom, snakk med legen din eller se en ernæringsfysiolog. De kan hjelpe deg med å planlegge et sunt kosthold.