Evb

Glatter huden med microdermabrasion

Du kan slather på fuktighetskrem og anti-aldring kremer, men hvis du ønsker å gå til neste nivå av hudforyngelse, vurdere ansikts microdermabrasion.

Peeling huden din er en populær anti-aging diett, og en lett tilgjengelig prosedyren er microdermabrasion. Bare ikke bland det med dermabrasion, som er en dypere fjerning av hud lag med en lengre healing tid og må gjøres av en lege, for eksempel en hudlege eller kosmetisk kirurg. Facial microdermabrasion kan gjøres hjemme, et spa, eller et legekontor.

Skin microdermabrasion betyr overfladisk skrapes eller sliper, noen av de øverste hudlaget. Huden ser forynget fordi microdermabrasion myker fine linjer og grunne rynker. Microdermabrasion akne behandlinger kan også være nyttig for å forbedre utseendet på huden din.

Microdermabrasion teknikker avhenge av om du prøver behandlingen hjemme eller å ha det gjort av en profesjonell. Hvis du kjøper en hjemme-kit, vil du vanligvis bruker en manuell pad som inneholder fine krystaller til sand huden din. Hvis du går til en spa eller medisinsk kontor, en aesthetitician, sykepleier eller lege vil bruke en maskin som vil skyte ut små krystaller med en høy hastighet og suge dem opp for å jevne ut huden, forklarer Monica Gavin, MD, eier og medisinsk direktør for Azani Medical Spa i Betlehem, PA. Som et resultat, vil du se en forbedring i fine linjer og rynker og huden din vil se gjenopplivet.

Det er også en tilsvarende prosedyre som kalles Vibradermabrasion. Denne metoden bruker en vibrerende padle, snarere enn krystaller, til sand det øverste laget av huden. Teknikken gjør det mulig for brukeren å komme nærmere øyet, hvor rynker har en tendens til å bosette seg, uten å risikere skade på øyet. Vibradermabrasion er også i stand til å gå litt dypere og sette mot medisinsk-grade hudpleieprodukter inn i huden.

Hvordan vet du hvilken hud microdermabrasion tilnærming er riktig for deg? Vurdere sine fordeler og ulemper.

Microdermabrasion hjemme

Tid og penger er de største grunnene til at folk ikke velger for profesjonell hud microdermabrasion, sier Gavin. Men ved hjelp av en hjemme-kit er bedre enn ikke peeling i det hele tatt.

  • Pros: At-hjem kits er uten tvil den mest prisgunstige. De fleste er under 75€ og noen koster så lite som 15€. De kan brukes en gang i uken av folk flest, sier Gavin. Men hvis du har veldig sensitiv hud, kan det være lurt å begrense behandlinger til en gang annenhver uke.
  • Cons: Kvaliteten på hjemme-kits kan ikke sammenligne med en profesjonell dermabrasion behandling, sier Gavin. Du vil få mer merkbare resultater på et spa eller legekontor.

Microdermabrasion på spa

Du trenger ikke å eksfoliere så ofte når du får hud microdermabrasion fra en profesjonell. Gavin anbefaler en profesjonell microdermabrasion behandling en gang i måneden. Men hvis tid og penger forhindre at, en gang hver tredje måned er tilstrekkelig, sier hun.

  • Pros: En profesjonell microdermabrasion behandling vil gi deg bedre resultater enn å bruke en hjemme-kit og du vil få behandling i luksuriøse omgivelser i spa.
  • Negativt: Når du kommer til et spa for ansikts microdermabrasion, må du ta ekstra trinn for å sikre at en lege overvåker anlegget. Microdermabrasion kan føre til ødelagte blodkar, hud blåmerker, eller øyeskade hvis krystallene komme inn i øyet, sier Gavin. Imidlertid er risikoen lav når det er medisinsk fagfolk utfører prosedyren. Sørg også for at du ikke har det gjort for ofte - ikke mer enn en gang i måneden - fordi det kan forårsake hudbetennelse.

Prosedyren vil også bli dyrere på et spa enn hjemme. Gavin anslår at microdermabrasion vanligvis koster ca 75€ til 115€.

Microdermabrasion på legekontoret

Et legekontor byr sikkerhet for at behandlingen utføres i et medisinsk miljø.

  • Pros: Microdermabrasion i et sykehus vil gi deg bedre resultater enn en hjemme-kit. Og fordi du er i et legekontor, trenger du ikke å bekymre deg for ansatte, som legen utfører eller oppsyn med behandlinger.
  • Cons: Skal du til et legekontor vil vanligvis koste mer enn å gå til et spa for microdermabrasion. Forvent å betale rundt 150€ på legekontoret. Du bør sørge for at legen er godt trent, har massevis av erfaring, og er styret sertifisert.

Veiing kvaliteten av resultatene sammen med de andre fordeler og ulemper med microdermabrasion hjemme, et spa, og på legekontoret vil hjelpe deg til det alternativet som er best for deg.

Lær mer i Everyday helse hud og skjønnhet sentrum.