Evb

Gjør det meste ut av din gjær infeksjon behandling

Du ønsker å bli kvitt din vaginal gjær infeksjon, ikke gi den nytt liv. Så det betyr å ta skritt for å være sikker på at din gjær infeksjon behandling fungerer korrekt.

Gjær infeksjoner er lett behandlet, vanligvis med over-the-counter medisiner. Noen behandlinger med arbeide i bare 1-3 dager. Men det er skritt du bør ta for å sikre gjær infeksjon behandlinger er så effektive som mulig.

Vaginal gjær infeksjoner: hvor lenge skal du bli behandlet?

Gjær infeksjon behandlinger sist alt fra én til syv dager, avhengig av hvilken metode som brukes. Når du kommer i gang, er det viktig å fullføre hele løpet av behandlingen, selv om symptomene forsvinner. Hvis du bruker kremer for å lindre kløe og ubehag, sørg for å notere hvor ofte de kan brukes og hvor lenge.

Vaginal gjær infeksjoner: bør du hoppe sex under behandling?

En av de mest vanlige spørsmålene eksperter får om gjær infeksjoner er om det er greit å ha sex mens du bruker gjær infeksjon behandlinger. Ifølge Rosanna Gray-Swain, MD, en bord-sertifisert fødselslege-gynekolog i St. Louis, Mo, "Gjær infeksjoner kan forårsake ubehag for kvinnen under samleie, men at de ikke utgjør en stor fare."

Men kan noen gjær infeksjon behandlinger bli påvirket av samleie.

"Hvis en kvinne bruker en krem ​​terapi for å behandle en infeksjon, er det best å forsinke samleie til behandlingen er fullført," sier Dr. Gray-Swain. "Sex kan faktisk skyve medisin ut av skjeden. Enkelte vaginale kremer kan også være irriterende for en manns penis. "

Selv om det er usannsynlig at gjær infeksjon vil spre seg, vil opp til 15 prosent av menn som har samleie med en kvinne som har en vaginal gjær infeksjon utvikler et kløende utslett på penis, spesielt hvis de ikke er omskåret.

Spørsmålet om lesbisk sex er mindre klar fordi det ikke har vært godt studert. Noen leger tror at en gjær infeksjon kan bli gitt videre til en kvinnelig partner.

Har gjær infeksjon behandling endring under menstruasjon?

Hvis du behandler en gjær infeksjon mens du har mensen, må du kanskje revurdere hvilken gjær infeksjon behandling å bruke.

Hvis du har hatt denne type vaginal infeksjon før, kan du ha brukt kremer eller stikkpiller, men de kan ikke være effektiv når du har mensen, spesielt hvis du har en tung flyt. I dette tilfellet foreslår Gray-Swain snakke med legen din om å bli behandlet med en resept oral medisin i stedet.

Tamponger bør også unngås hvis du har en soppinfeksjon. "Pads er å foretrekke fremfor tamponger når du blir behandlet for en gjær infeksjon," sier Gray-Swain. Når du velger en pute men pass på å ikke plukke en duftende produkt. Duftende bind og dufter kan være årsaken til gjær infeksjoner.

Du kan bli fristet til å prøve tamponger som er behandlet med en pH-balansert glidemiddel som lover å ta med vaginal pH tilbake i balanse. Spar pengene dine - en fersk undersøkelse konkluderer med at de ikke fungerer.

Andre faktorer som bestemmer gjær infeksjon behandling suksess

Andre medisinske problemer kan påvirke hvor ofte du får gjær infeksjoner og hvor godt gjær infeksjon behandling som fungerer for deg, og kan føre legen din for å foreslå en individualisert løpet av behandlingen som passer best til dine behov. For eksempel kvinner med diabetes har en tendens til å ha en høyere forekomst av gjær infeksjoner fordi diabetes fører til mer sukker for å sirkulere i blodet, og gjær strømmer på sukker.

Kvinner som bruker p-piller eller tar en antibiotika for en annen tilstand bør også fortelle sine leger at de tar disse medikamentene og spør om de trenger mer skreddersydde gjær infeksjon behandlinger.

Den gode nyheten er at gjær infeksjoner er vanligvis ufarlig og det er få aktiviteter som må unngås eller begrenses med mindre de gjør deg ukomfortabel.