Evb

Fremtiden for ulcerøs kolitt behandling

Finn den nyeste informasjonen om ulcerøs kolitt medisiner og behandlinger og pågående kliniske studier. Nye legemidler, steroider, naturlegemidler, og selv hypnoterapi kan gi lindring fra ulcerøs kolitt symptomer i fremtiden.

Ulcerøs kolitt symptomer er kronisk og livslang. Med mindre du velger kolitt kirurgi, er det i dag ingen medisiner som tilbyr en kur for denne sykdommen. Det er imidlertid pågående kliniske studier og forskning som snart kan tilby nye muligheter for ulcerøs kolitt behandling.

Ulcerøs kolitt behandling: nye muligheter og vitenskapelige gjennombrudd

Her er hva forskerne ser på som mulige behandlinger for ulcerøs kolitt:
 • Dyrestudier. Flere studier med dyr har tilbudt håp for nye ulcerøs kolitt behandlinger. En nylig studie fokusert på bruk av gamma-linolensyre, eller GLA, for ulcerativ kolitt. GLA er en fettsyre som finnes i vegetabilske oljer slik som agurkolje, solbær frø olje, og nattlysolje, og det også forekommer naturlig i kroppen. Animal forskning tyder på at den har anti-sår attributter og kan bidra til å redusere betennelse i tarmen.

  Med andre dyrestudier har forskere oppdaget et molekyl skapt av de "gode" bakterier som naturlig eksisterer i magen som kan bidra til å stoppe inflammatoriske symptomer på ulcerøs kolitt. Denne nye forskningen legger til tidligere studier som viser fordelene av disse bakteriene hos mennesker. For de som er mangelfull i gode bakterier, spise en høy kvalitet yoghurt eller ta et supplement anbefalt av legen din kan vise seg nyttig. Bifidobacterium og Lactobacillus er to som har blitt studert, men en rekke andre gunstige bakterier kan finnes i yoghurt også.

 • Genetics. Flere genetiske markører har nå blitt knyttet til ulcerøs kolitt. Oppdagelsen av disse genetiske markører er viktig fordi det betyr at forskerne er nærmere kresne de biologiske makings av sykdommen, noe som kan føre til nye kolitt behandlinger som fokuserer på de biologiske ruter av ulcerøs kolitt for å lindre symptomene.

Ulcerøs kolitt behandling: pågående kliniske studier
Det er mange pågående studier som ser på ulcerøs kolitt i dag. Følgende er bare noen få eksempler på hva forskerne ser inn i:
 • Forskere ved University of Chicago studerer et legemiddel som for tiden er godkjent for anvendelse i behandlingen av diabetes, som de mener kan vise seg nyttig i behandling av ulcerativ kolitt, så vel. Stoffet er ikke godkjent av FDA for bruk ved behandling av ulcerativ kolitt i dag, og dens navn har ennå ikke blitt beskrevet.

 • Det er en potensiell ny naturlig middel som kan avlaste kolitt symptomer. Et utdrag ananas, kalt bromelain, har vist seg å være effektivt til å redusere inflammasjon i ulcerativ kolitt. Ytterligere forskning er nødvendig for å forstå de mekanismene som er involvert, men det kan føre til nye behandlingsmetoder for sykdommen.

 • FDA har godkjent bruken av nyere glukokortikosteroider slik som budesonid (Rhinocort aqua) for behandling av Crohns sykdom, en inflammatorisk tarmsykdom, og oppnå effektiv remisjon. Disse nye stoffer har en mer lokalisert effekt er spesifikk for tarmen og dermed færre bivirkninger. The University of Maryland forsker for tiden effektiviteten av budesonid på ulcerøs kolitt.

 • Melatonin, et naturlig forekommende hormon, synes å spille en viktig rolle i mage-tarmkanalen helse. Melatonin er produsert mer i magen enn i hjernen, og både dyr og celle studier synes å indikere at det kan forbedre ulcerøs kolitt symptomer. Forskning på mennesker blir nå utført ved Emory University i Atlanta. Ytterligere forskning er også begynnelsen på Emory å vurdere muligheten av to anti-inflammatorisk narkotika, Mesalazin (Canasa, Rowasa) og Mesalamine (Asacol), for å hjelpe i remisjon av ulcerøs kolitt.

 • Forskning har vist at hypnoterapi kan være et effektivt middel for å kontrollere andre immunsystem lidelser som leddgikt. Og forskning er nå i gang for å finne ut om hypnoterapi kan være nyttig i kombinasjon med konvensjonell medisin for å kontrollere ulcerøs kolitt symptomer. Hypnose har vist seg å redusere stress i andre studier av de med inflammatorisk tarmsykdom (IBD) og irritabel tarmsyndrom (IBS).

 • Eksperter ved University of Louisville i Kentucky undersøker muligheten av grønn te ekstrakt, som har anti-inflammatorisk egenskaper, for å redusere kolitt symptomer.

 • Forskere ved University of Dundee i Skottland forsker ser på en kombinasjon av probiotika - de "gode" bakterier som finnes naturlig i magen - og prebiotiske matvarer - de som gir gode bakterier til tarmen - for personer med ulcerøs kolitt.

Besøk National Institutes of Health (NIH) kliniske studier nettstedet for å finne ut om aktuelle ulcerøs kolitt behandlingsstudier og til frivillig å delta hvis du ønsker å være involvert i kolitt forskning. Den Crohns og kolitt fundament av europa er en annen god ressurs for dagens forskning informasjon.

Selv om ulcerøs kolitt er en kronisk tilstand, nye studier og kliniske studier stadig tilbyr nye ulcerøs kolitt behandlingstilbud, og det er god grunn til å være håp.