Evb

Forstå angstlidelser

Hvis dine bekymringer er å holde deg fra å gjøre det gjennom dagen, kan du ha en angstlidelse.

Ja, vi alle bekymre deg. Men når bekymringsfullt forstyrrer din jobb, din helse eller ditt velvære, kan du ha en angstlidelse. En angstlidelse kan føre til fysiske symptomer som hodepine og søvnløshet og holde deg fra å kunne fungere godt i hverdagen.

"Angst er ikke bare til stede i alle mennesker noe av tiden, angst i en eller annen form er til stede i alle mennesker mye av tiden", sier Charles Goodstein, MD, en klinisk professor i psykiatri ved New York University Langone Medical Center. "Det er ofte under radaren, er det ikke oppdaget, det er bevisstløs. Angst er en del av livet. Hva gjør en lidelse er når folk har angst som monteres i en slik intensitet at de ikke lenger er i stand til å takle det. Vi alle tenke metoder, ubevisste og bevisste, for å håndtere det, og derfor har vi ikke oppfatter det å være opprivende. Noen mennesker har ikke disse tiltakene. "

Angstlidelser: forstå nyansene

Angstlidelser er diagnostisert av spesielle typer:

  • Generalisert angstlidelse (GAD). Personer med denne type angst lidelse føler konstant engstelig og bekymret. Ofte er det ingen spesifikke problem som provoserer folk med GAD å bekymre seg, men selv så, de forblir engstelig. Denne typen ekstreme, må daglig bekymre fortsette i minst seks måneder til å rettferdiggjøre en GAD diagnose. Hvem som helst kan utvikle GAD, men flere kvinner håndtere dette angstlidelse enn menn. Tilstanden behandles vanligvis med medisiner, kognitiv-atferdsterapi (strukturert terapi for å lære å gjenkjenne og takle frykt), eller en kombinasjon av begge metodene.
  • Sosial angstlidelse. (sosial fobi) Personer med sosial fobi blir engstelig og stresset i sosiale situasjoner - alt fra å snakke i offentligheten foran store folkemengder til dining ut med bare noen få venner. Disse menneskene gruer sosiale situasjoner på grunn av en frykt for dom og forlegenhet. Kvinner og menn er like sannsynlig å oppleve sosial angstlidelse, men det er antatt at noen mennesker kan være genetisk disponert for tilstanden. Denne type angstlidelse kan også behandles med terapi, medisiner, eller begge deler.
  • Tvangslidelser (OCD). Personer med OCD besette om visse tanker eller bekymringer, som noe dårlig skjer til en kjær, og skaper en spesiell rutine til å takle disse tvangstanker. Repeterende atferd, som å sjekke og re-sjekke en vekkerklokke eller låser på dører og strenge rutiner, som å måtte kle på en bestemt måte eller sette bort ting i en bestemt rekkefølge, er tegn på OCD. Menn, kvinner og barn kan alle utvikle OCD. Medikamenter og psykoterapi som innebærer å håndtere spesifikke frykt og angst kan hjelpe behandle sykdommen.
  • Panikklidelse. Personer med panikklidelse plutselig oppleve intense episoder av angst ledsaget av alvorlige fysiske symptomer. Under et panikkanfall, kan folk tror de har et hjerteinfarkt eller er i ferd med å dø. Fysiske symptomer kan inkludere dyp kortpustethet, hjertebank, brystsmerter, svetting og svimmelhet. Disse panikkanfall oppstår ut av det blå, hvor som helst, og når som helst. Hvem som helst kan utvikle panikklidelse, men det er mye mer vanlig hos kvinner enn menn. Panikklidelse kan effektivt behandles med medisiner, kognitiv terapi, eller en kombinasjon.
  • Post-traumatisk stresslidelse (PTSD). Denne lidelsen forekommer hos personer som har opplevd eller vært vitne til en voldelig eller traumatisk hendelse, inkludert krigsforbrytelser, voldtekt, bilulykker og naturkatastrofer. Personer med PTSD ofte opplever flashbacks til den skremmende hendelsen i sin fortid. Dette kan føre dem til å unngå mennesker og situasjoner som gjør at du tror dem om hendelsen. De føler ofte på kanten og kan skvetten som resultat. PTSD kan behandles med terapi som oppfordrer folk til å snakke gjennom sin erfaring, medisiner, eller en kombinasjon av begge.

Det er normalt å bekymre seg, og noen ganger føle seg stresset. Men hvis din angst nivå tar over livet ditt, er det på tide å søke medisinsk hjelp for å få det under kontroll. Angstlidelser kan håndteres effektivt, så lenge du kjenner igjen symptomene og få riktig behandling.