Evb

Forslag til eliminering diett for GERD

I tillegg til eventuelle endringer i livsstil legen din kan foreslå, eller medisin han eller hun kan foreskrive å administrere GERD, en av nøklene til å lykkes med å redusere den smertefulle symptomer på reflux er å eliminere fra kosten de matvarer som er mest sannsynlig å utløse syre produksjon. Identifisere de spesifikke matvarer som forverrer din halsbrann kan ta tid og litt prøving og feiling, men det trenger ikke å være komplisert eller overveldende. Mens noen mennesker tåler visse utløse mat bedre enn andre, de fleste som lider av halsbrann en tendens til å reagere på mange av de viktigste gjerningsmennene.

Det er ingen offisielle diett som vil forhindre alle symptomer på GERD, så den beste måten å identifisere hvilke matvarer du tåler godt og som forverre halsbrann er å holde en detaljert matdagbok i noen dager. Registrere all maten (og drikke!) Du spiser, tid på dagen, og eventuelle symptomer du opplever. Når du har bestemt utløse mat, kan du designe en diett som vil redusere din halsbrann.

Her er noen av de matvarer som har en tendens til å forverre GERD:

 • Tomater: Tomater, tomatsaus, suppe og tomat juice er høy i syre.
 • Sitrusfrukter: Appelsiner, ananas, grapefrukt og sitroner, samt sitrus juice, er vanligvis høy i syre, men noen markeder tilbyr nå en "lav syre" appelsinjuice.
 • Sjokolade: Sjokolade inneholder metylxantin, som kan slappe av glatt muskulatur i mage og løsne den nedre esophageal sphincter (LES).
 • Kaffe og te: Med eller uten koffein, kan både kaffe og te fremme halsbrann.
 • Alkohol: Alkohol beroliger LES og øker produksjonen av magesyre.
 • Kullsyreholdige drikkevarer: Sodaflasker tendens til å ha høye syreinnhold samt ved at det syre kombinert med kullsyre i brus og Seltzers skaper karbondioksid i magen og forårsaker halsbrann.
 • Stekt og fet mat: pommes frites, brun saus, og fete kjøttstykker treg fordøyelse og øke trykket i magen, derfor legge press på LES.
 • Krydret mat: Chili, hvitløk, løk og meksikansk mat alle en tendens til å stimulere syreproduksjon og slappe av les.
 • Meieri: Pisket krem, halv og en halv, ost og melk, mens noen mennesker bruker melk til å kutte smerten av halsbrann, kan det faktisk føre til en rebound effekt og stimulere syreproduksjon.
 • Kremet matvarer: Kremet supper og salatdressinger ofte utløse halsbrann på grunn av sitt fettinnhold.
 • Matvarer stekt i smør: Selv sunne, lav syre mat kan forårsake halsbrann når kokt i fett fordi de har en tendens til å dvele i magen.
 • Peppermynte og peppermynte: Mint-smakstilsatt te og godteri øker syreproduksjonen og stimulere reflux.

Husk, uansett om du spiser hjemme eller spise ute, er nøkkelen til å eliminere matvarer fra kosten din for å være fornuftig. Det er viktig å snakke med legen din eller en ernæringsfysiolog om hvordan best å unngå utløse mat og likevel opprettholde en balansert, næringsrikt kosthold. Noen av lovbrytere, som løk og hvitløk, har også helsemessige fordeler. Fordi syre toleranse varierer fra ett individ til et annet, kan du oppleve at du kan innlemme ett eller flere av disse utløse matvarer i kostholdet ditt uten problemer. Prøv å legge en om gangen til små måltider for å teste din toleranse.