Evb

Fjerne hår trygt

Mat, narkotika, og Medical Product Safety

FDAs Center for Devices og radiologiske Helse regulerer elektrolyse utstyr og lasere. Kjemisk hårfjerning, voks, og barbering kremer og geleer faller under jurisdiksjonen til FDAs Office of Cosmetics og Farger i Center for Food Safety and Applied Nutrition. Praksisen med profesjonell hårfjerning er vanligvis regulert av statlige og lokale myndigheter. Her er noen tips relatert til vanlige metoder for hårfjerning.

Laser hårfjerning

I denne metoden, ødelegger en laser hårsekkene med varme. Lasere er reseptbelagte enheter som skal brukes kun under ledelse av en lisensiert utøveren. Hvis en aktuell bedøvelse produktet er anbefalt før en laser hårfjerning prosedyren for å redusere smerte, anbefaler FDA at forbrukerne diskutere med en medisinsk faglig under hvilke omstendigheter kremen skal brukes, og om bruken er hensiktsmessig.

De som velger å bruke en hud-numbing produktet må følge anvisningene fra en helsepersonell og vurdere å bruke et produkt som inneholder det laveste beløpet av anestesimidler mulig. FDAs Center for Drug Evaluation og forskning har mottatt rapporter om alvorlige og livstruende bivirkninger etter bruk av store mengder hud-numbing produkter for laser hårfjerning.

Bivirkninger av laser hårfjerning kan inkludere blemmer, misfarging etter behandling, hevelse, rødhet og arrdannelse. Sollys bør unngås under helbredelse etter inngrepet.

Epilatorer: nål, elektrolyse, og pinsett

Nål epilators innføre en tynn ståltråd nær håret, under huden, og inn i hårsekken. En elektrisk strøm sendes ned wire og ødelegger hårroten på bunnen av hårsekken, og det løsnede hår fjernes med pinsett.

Medisinsk elektrolyse-enheter ødelegge hårvekst med et kortbølge-radio-frekvens etter en tynn sonde er plassert i hårsekken. Risikoen fra disse metodene inkluderer smitte fra en unsterile nål og arrdannelse fra feil teknikk. Elektrolyse er ansett som en permanent hårfjerning metoden, siden det ødelegger hårsekken. Det krever en serie av avtaler over en tidsperiode.

Pinsetten epilatorer også bruke elektrisk strøm for å fjerne hår. Pinsetten gripe hår nær huden, og energi tilføres på spissen av pinsetten. Det er ingen kropp av vesentlig informasjon å etablere effektiviteten av pinsett epilator å permanent fjerne hår.

Hårfjerning

Tilgjengelig i gel, krem, lotion, aerosol, og roll-on former, hårfjerningsmidler er høyalkalisk (eller, i noen tilfeller, surt) formuleringer som påvirker proteinstruktur av håret, slik at den oppløses i en jellylike masse som brukeren lett kan tørke ut av huden. Forbrukere bør nøye følge instruksjonene og respekter alle advarsler på etiketten.

For eksempel produsentene vanligvis anbefalt å gjennomføre en innledende hudtest for allergisk reaksjon og irritasjon. Hårfjerning bør ikke brukes til øyenbrynene eller rundt øynene eller på betent eller skadet hud.

FDAs Office of Cosmetics og Farger har mottatt rapporter om brannskader, blemmer, stikkende, kløende utslett, og huden peeling assosiert med hårfjerning og andre typer kosmetiske hår fjerning.

Voksing, sugaring, og threading

I motsetning til kjemisk hårfjerning som fjerner hår på hudens overflate, disse metodene nappe hårene ut av hårsekken, under overflaten.

Med voksing blir et lag av smeltet voks påføres huden og tillates å herde. (Cold voks, som er myk ved romtemperatur, tillate brukeren å hoppe over de trinn smelting og herding.) Den blir deretter trukket av hurtig i motsatt retning av hårveksten, tar drevet vekk hår med den. Merking av voks kan varsle at disse produktene ikke bør brukes av personer med diabetes og sirkulasjons problemer. Voks bør ikke brukes over åreknuter, føflekker, eller vorter. Voks heller ikke bør brukes på øyevippene, nesen, ørene, eller på brystvortene, genital områder, eller på irritert, sprukken, eller solbrent hud. Som med kjemisk hårfjerning, kan det være en god idé å gjøre en foreløpig test på et lite område for allergisk reaksjon eller irritasjon.

Sugaring er lik voksing. Et oppvarmet sukker blandingen spres på huden, ofte dekket med en strimmel av stoff, og deretter løftes av for å fjerne hår. Threading er en eldgammel teknikk der en løkke av tråd roteres over huden for å nappe håret. Alle disse teknikkene kan føre til hudirritasjon og infeksjon.

Barbering

Barbere hår bare når det er vått, og barbering i den retning i hvilken hårene ligger, kan bidra til å redusere hudirritasjon og kutt. Det er viktig å bruke en ren barberhøvel med en skarp kniv. I motsetning til det mange tror, ​​ikke barbering ikke endre tekstur, farge eller vekst av hår. Barberhøvler og barbermaskiner er under jurisdiksjonen til Consumer Product Safety Commission.