Evb

Finne den rette menopause lege

Praktiske tips om hvordan du kan finne (og hva du skal se etter i) en menopause lege

Overgangsalderen kan være en utfordrende tid i livet ditt, men å ha rett menopause lege kan gjøre en stor forskjell i hvor vellykket vil du være i stand til å takle symptomene. Ifølge en fersk undersøkelse fra OWL (Voice of Midlife og Eldre kvinner), ville 60 prosent av kvinnene føler seg mest komfortabel diskutere overgangsalder med sin lege. Bare 13 prosent sa de ville snakke med nære venner eller familie om det. Tydelig, finne en lege du kan stole på og stole på er uvurderlig i arbeidet med de fysiske og følelsesmessige endringer som kommer med overgangsalderen..

Oftest kvinner sliter med å takle virkningene av overgangsalderen nærmer sine leger om hjelp i lindrende tretthet, hetetokter og nattesvette. I en undersøkelse av 210 familie leger, utført av Florida Behavioral Health Research Consortium, sa 40 prosent av legene at de hadde kvinnelige pasienter mellom 45 og 65 år som kom til dem med symptomer på utmattelse, og nesten 39 prosent sa at de så kvinner som søkte lindring av hetetokter og nattesvette. Andre vanlig rapporterte symptomer var emosjonelle endringer, søvnforstyrrelser, depresjon, angst, nedsatt libido, og vaginal tørrhet.

Det kan hjelpe å vite at det er ting du kan gjøre for å lette din overgangsalder symptomer. Fysiologiske effekter som hetetokter, nattesvette, tørr skjede, og redusert libido kan behandles med hormonbehandling (HRT) eller naturmidler. Og enkle endringer i livsstil eller reseptbelagte medisiner kan lindre følelsesmessige symptomer, inkludert søvnforstyrrelser, humørsvingninger og tretthet.

Finne den rette menopause lege

Så, hvordan kan du finne en kunnskapsrik, sympatisk lege som du kan diskutere din overgangsalder symptomer og mulige behandlinger?

Ingen medisinsk accrediting gruppen betegner overgangsalderen som en bestemt subspecialty. Imidlertid kan en lisensiert lege bli akkreditert av North European Menopause Society (NAMS) som en menopause lege ved å ta en spesiell kompetanse eksamen. (En liste, kvalifiserte overgangsalder leger, søkbar by og stat, er tilgjengelig på hjemmesiden til samfunnets webområde: http://www.menopause.org/.)

Men du kan også søke hjelp vellykket fra andre typer spesialister, inkludert leger du allerede se. En undersøkelse av helse-leverandører i Midtvesten, utført av HealthPartners Research Foundation i Minneapolis, fant at gynekologer var legene oftest kontaktet av kvinner som ønsket å diskutere hormonell behandling av menopausale symptomer. Familien leger var neste, etterfulgt av indremedisinske leger.

Kommunikasjon er nøkkelen

Det neste skrittet etter å finne en menopause lege er å lære hvordan å kommunisere med ham eller henne. Det er svært viktig at du og legen din forstår hverandre og kan snakke åpent om eventuelle problemer du måtte ha. Her er noen tips for å hjelpe deg starte samtalen:

  • Blir validert. "Jeg tror at den viktigste egenskapen at helsepersonell bør ha er en evne til å virkelig lytte til pasienten og validere hva hun går gjennom," sier Nancy F. Petit, MD, en fødselslege-gynekolog ved St. Francis OB / GYN Center i Wilmington, Delaware. Det skjer ikke alltid, men. Faktisk fant en undersøkelse av 269 leger fra fire land som om de var i Libanon, Spania, Marokko, eller Europa, var kvinner og deres leger ikke kommuniserer godt med hverandre. Forskerne merket seg at det var "avvik mellom legenes oppfatninger og pasientenes rapporter om årsakene til at kvinner oppsøke lege under overgangsalderen."
  • Gi legen din en check-up. Dr. Petit anbefaler at du ser etter en overgangsalder lege som ser mye eldre kvinner i sin praksis, har kunnskap og interesse for endokrinologi (læren om hormoner), og holder tritt med den siste utviklingen knyttet til overgangsalder, inkludert informasjon om bruk og sikkerhet for HRT.
  • Fokusere søket. Hvis du er interessert i å forfølge komplementære eller alternative, terapi for å lindre overgangsalder symptomer, bør overgangsalderen legen du velger også vite om fordeler og ulemper ved bruk av forsterket bioidentical hormoner (hormoner laget i et laboratorium for å matche de din kroppen gjør) og alternative behandlingsformer. Ernæringsmessige endringer, vitaminer, urte rettsmidler, og akupunktur er blant de alternative behandlinger som mange kvinner i overgangsalderen vil vurdere og trenger kunnskapsrike råd om.
  • Si opp. Ikke vær redd for å si ifra og bli hørt. Din menopause lege er din partner i å hjelpe deg leve ditt beste liv i løpet av denne overgangsperioden tid. Det kan være nyttig å utarbeide en liste med spørsmål før besøket. Skriv dem ned og ta med deg listen til din avtale. Før du forlater kontoret, må du forstå svarene legen har gitt til dine spørsmål. Hvis du ikke gjør det, be om avklaring.
  • Lytt til magefølelsen din. Petit sier at blant de vanligste spørsmålene hun hører fra hennes postmenopausale pasienter er: "Når vil disse symptomene gå bort?" Men å finne et svar på det, og resten av spørsmålene dine, krever trygghet og tillit i overgangsalderen lege. Hvis legen er avvisende eller for rushed å ta hensyn til spørsmålene dine, eller hvis gut sier tilliten ikke er der, holde utkikk til du finner en bedre passform for deg.