Evb

Få støtte for autoimmune sykdommer

Få den støtten du trenger er en viktig del av administrasjon autoimmun lidelse. Finn ut hvordan du kan bygge din egen support team.

Blir diagnostisert med en kronisk sykdom som en autoimmun lidelse kan la deg følelsen alene og isolert. Når du har hatt tid til å behandle diagnose, kan det hjelpe å nå ut til andre for å få støtte. Folk som føler de har emosjonell og praktisk støtte i vanskelige tider ofte har bedre livskvalitet, bedre helse utfall, og et håndtak på deres emosjonelle helse.

Snakker om din autoimmun lidelse

Hvis du er motvillige til å diskutere kronisk sykdom, er du ikke alene. Mange synes det er vanskelig å snakke om deres autoimmun lidelse, spesielt når diagnosen er fersk eller oppfatter de symptomene som sosialt stigmatiserende. "Pasienter går gjennom faser: De kommer til å gå gjennom fornektelse og de må komme til aksept punkt, og det kan ta litt tid, fordi det er sinne det, for det er mange sterke følelser involvert," forklarer Jackie Spencer, MSW, informasjon ressurssenter og pasientopplæring leder for Crohns og kolitt Foundation of Europe i New York City.

Hvorfor du trenger støtte

Likevel, du trenger støtte selv på disse tidlige stadiene - selv om du bare nå ut til en eller to personer i begynnelsen. Her er hvorfor:

  • Støtte fra andre reduserer stress Komme dine følelser om kronisk sykdom fra brystet kutter ned på stresset -. Som er viktig fordi stress kan utløse symptomer eller fakler for mange mennesker.
  • Support holder deg på sporet Bare å ha noen sjekke for å se at du tar vare på deg selv -. Enten det handler om å spise riktig eller ta medisinene dine - kan hjelpe deg med å håndtere kronisk sykdom.
  • Du kan lettere få hjelp i nødsituasjoner. Hvis du har et symptom flare eller helsekrise på jobb eller hjemme, er det mer sannsynlig å få gjennom det hvis venner og familie vet hva du kan forvente og hvordan du kan hjelpe deg.
  • Du vil få mer stabilitet på jobben. Dessverre kan symptomene oppstå på jobb og forstyrre jobben din. La en pålitelig veileder eller co-worker vet hva som skjer vil gjøre det enklere å lage ordninger for å fortsette å jobbe til tross for kronisk sykdom.

Hvordan bygge en kronisk sykdom støtteteam

Det finnes en rekke ressurser tilgjengelig for å hjelpe når du har en kronisk sykdom. Prøv disse ideene:

  • Journal. Du er en viktig del av din egen support team! Bruk en journal for å skrive ned dine tanker, følelser og ideer. Dette er en fin måte å slippe stress og til å planlegge andre typer kommunikasjon om din kronisk sykdom.
  • Nå ut til familie og venner Dette bør være første stopp -. Men det er lurt å være gjennomtenkt i hvordan du kommuniserer med dine kjære slik at du ikke overvelde dem. Spencer fraråder klynking. "Hvis du har en legitim klage, dele den på en måte som kommer til å få folk til å holde lytting," sier hun.
  • Delta i et trossamfunn. For noen mennesker, være et aktivt medlem av et trossamfunn gir emosjonelle helsemessige fordeler på en rekke nivåer, inkludert stressreduksjon.
  • Bli med i en støttegruppe. Snakke med andre mennesker som er coping med samme kronisk sykdom du har er uvurderlig i forhold til emosjonell støtte og praktiske tips for dagliglivet.
  • Gå på nettet. Folk som er isolert eller begrenses i deres mobilitet (selv folk som er sengeliggende) kan finne støtte på nettet, spesielt gjennom nasjonale foreninger og stiftelser dedikert til spesifikke kroniske sykdommer. Everyday Health er en av mange nettsteder som tilbyr fora for folk å dele sine erfaringer.
  • Få hjelp for depresjon. Depresjon er vanlig blant personer med kronisk sykdom. Legen din kan være i stand til å foreskrive antidepressiva for å lindre depresjon og angst, men Spencer anbefaler søker ytterligere behandling hvis du føler deg overveldet eller suicidal. Depresjon er en annen grunn til å bygge opp støtte: "Isolation bidrar til depresjon," sier hun.

Tar tid å pleie din kronisk sykdom support team vil gi uvurderlig nytte for din emosjonelle helse.