Evb

Ernæring for brystkreft behandling

Kroppens behov endres i løpet brystkreft behandling og gjenvinning, slik at et sunt kosthold med de riktige kalorier og næringsstoffer er spesielt viktig.

Når kroppen din sliter med å forsvare seg mot brystkreft - og påkjenningene av brystkreft behandling - å spise godt blir en nødvendighet. Det er en del av brystkreft behandling plan. Hva mer er, kan riktig kosthold hjelpe brystkreft forebygging og i warding av en gjentakelse.

Det er ingen perfekt mat eller perfekte diett for noen gjennomgikk brystkreft behandling eller arbeider på fremtidig brystkreft forebygging. Alle har forskjellige behov og forskjellige utfordringer som kommer i veien, som kvalme, munnsår, eller selv for mye vektøkning fra noen medisiner.

Å spise for å slå brystkreft

For å holde ernæring profil på rett kurs, tar sikte på å følge disse retningslinjene for et sunt, balansert og næringsrik diett plan under brystkreft behandling og gjenvinning:

  • Plukke de beste proteiner. Stedet for å få protein fra animalske produkter, spesielt rødt kjøtt som biff og svinekjøtt, opt for proteiner lavere i mettet fett. Dette kan bety erstatte planteproteiner, slik som bønner, et par ganger i uken, og ha mer fjørfe og fisk.
  • Hold det enkelt og naturlig I stedet for å bruke forhåndsdefinerte, bearbeidet, og gravet mat -. Måltider i en boks, deli kjøtt, pølser, behandlet oster og lignende - opt for naturlige og ferske matvarer som kommer i sin opprinnelige form.
  • Senk fett inntak. Du bør ikke få mer enn 10 til 20 prosent av din totale daglige kalorier fra fett.
  • Hold deg hydrert. Det betyr å gjøre en innsats for å drikke mye vann, minst 8 til 10 glass per dag.
  • Få mer korn. Lag en daglig meny som inkluderer minst seks porsjoner med hele korn. Hele korn brød og korn, brun ris og hel-hvete pasta er gode valg som fyller deg opp og gi deg mye fiber.
  • Haug på frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker inneholder antioksidanter, som er spesielt viktig for kreftpasienter. Antioksidanter hjelper til å beskytte celler mot skader, slik at de er en viktig del av kostholdet under brystkreft behandling og mens du er utvinne.
  • . Holde alkoholinntaket på et minimum Alkoholforbruket er faktisk en viktig risikofaktor - en mulig bidragsyter eller brystkreft årsak - fordi det er antatt at det kan øke østrogennivået i kroppen. Mens du gjennomgår behandling, ønsker du å være så sterk og føle seg så godt du kan, så ta en pause fra alkohol eller drikker bare en liten mengde ved spesielle anledninger.

Vær fleksibel med kostholdet ditt og forstå hvordan kostholdet kan bidra til å administrere bivirkninger fra brystkreft behandlinger. For eksempel, når du er forstoppet, må du kanskje øke fiber inntaket for å bedre regularitet.

Spis faste måltider og snacks hele dagen for å gi konsistent drivstoff for kroppen din og holde fra å bli for sulten. Det er også bivirkninger av brystkreft behandling som kan påvirke din diett, som munnsår som gjør spise smertefullt. I så fall kan du prøve å spise tørt, myk mat som ikke irriterer munnen. Hvis du har kvalme eller mangel på appetitt, spør legen din om medisiner for å kontrollere disse bivirkningene og måter å få tilbake din smak for mat.

Arbeide med en klinisk ernæringsfysiolog kan bidra til å sikre at du får alle de næringsstoffene og akkurat den rette mengden kalorier som du trenger for å holde vekten sunn, energinivået høyt, og din mentale og fysiske velvære positive.

Og fordi brystkreft årsakene er fortsatt relativt ukjent, er det fornuftig å bo med en sunn diett lenger etter at utvinning er fullført.