Evb

Er det en migrene eller en sinus hodepine?

Mest sinus smerte er faktisk på grunn av en migrene, ikke en sinus hodepine. Mens det finnes lignende symptomer, produserer en sinus hodepine også tykk nasal utflod, selv en feber. Finn ut mer måter å fortelle forskjellen.

Ofte folk som tror de har en sinus hodepine faktisk har en migrene. Som Paul T. Gross, MD, leder av nevrologi avdeling ved Lahey Clinic i Burlington, Massachusetts, forklarer: "Mange mennesker fortsatt anta at sinus hodepine er vanlig, men faktum er at de er mye mindre vanlig enn migrene og spenningshodepine. "

Maryann Mays, MD, en nevrolog med Center for Hodepine Smerter ved Cleveland Clinic Nevrologisk Institute i Ohio, sier at dessuten "forskning viser at for mange år sinus hodepine var overdiagnosed og migrene hodepine var underdiagnostisert."

Hvorfor har migrene og sinus hodepine får feildiagnostisert?

Begge typer hodepine kan gi lignende symptomer. Ansikts smerter, en følelse av press over ansiktet eller panne, tett nese, rennende nese, og et bankende hodepine kan skyldes enten en migrene eller sinus hodepine. Noen andre faktorer som fører til forvirring er:

 • Sesongsvingninger. "Migrene kan være verre om våren og høsten," sier Dr. Mays. "Denne oppskriften kan forveksles med allergi-relaterte sinus smerte, men er faktisk på grunn av endringen i timer med dagslys og søvn syklus."
 • Falsk identitet. Migrenepasienter kan ha unormal fortykkelse av membranen bihulene, som kan sees på en X-ray eller skanning. "Dette er faktisk ganske vanlig, men kan forveksles med en bihulebetennelse og behandles med antibiotika," bemerker Dr. Gross.
 • Endringer i atmosfærisk trykk. Endringer i lufttrykket, kan stimulere en migrene hodepine og forveksles med sinus press.
 • En vanlig nerve. Den samme nerve som forårsaker Sinus smerte også utløser en migrene hodepine, så smerte kan bli følt i de samme områdene.

Hvordan du kan fortelle om det er en migrene eller sinus hodepine

Sinus hodepine symptomer kan omfatte:

 • Feber
 • Tykk, farget eller blod-farget nasal utflod
 • Tap av luktesans
 • Dårlig ånde

En giveaway at du har en migrene: - ". Halvdel av hodet" Smerten du opplever noen ganger på bare én side av hodet begrepet migrene kommer fra det franske ordet betyr

Her er andre symptomer som peker mot en migrene:

 • Kvalme og bankende smerte
 • Følsomhet for lys, støy eller lukt
 • Smerter som blir verre med aktivitet
 • Tåkesyn og andre synsforstyrrelser
 • Hodepine alvorlige nok til at de stopper deg fra å utføre daglige aktiviteter

Sinus hodepine og migrene behandling

Sinus hodepine er vanligvis behandles med en kombinasjon av antibiotika, decongestants, nasale steroider og nasal vanning. I saker som ikke responderer på behandling, kan sinus hodepine som skyldes gjentatte bihulebetennelse krever kirurgi. Over-the-counter smertestillende midler kan brukes til å behandle både migrene og sinus smerte, men migrene behandling også ofte inkluderer bruk sterkere medisiner:

 • Reseptbelagte medisiner kan være nødvendig for å lindre migrene smerte. Det finnes mange stoffer som kan brukes for migrene, inkludert ergotamin (Cafergot) og sumatriptan (Imitrex).
 • Narkotiske og barbiturat medisiner er noen ganger brukt for svært alvorlig migrene smerte.
 • Reseptbelagte medisiner kan også brukes til å forebygge migrene. Disse migrene behandlinger inkluderer propranolol (Inderal), divalproex (Depakote), topiramat (Topimax), og antidepressive medisiner.

Noen matvarer, som for eksempel bearbeidet kjøtt, i alderen oster og rødvin kan utløse migrene. Du kan være i stand til å identifisere triggere ved å holde en matdagbok og deretter unngå matvarer eller drikker som en del av din migrene behandling strategi.

Hvis du har sinus smerte med tett nese og rennende nese, ikke anta at du har en sinus hodepine. "Hvis du bruker over-the-counter smertestillende midler ofte for hodepine, må du oppsøke lege", sier Mays. La legen avgjøre om symptomene skyldes en migrene eller en sinus hodepine slik at du kan få riktig behandling.