Evb

Epilepsi og kjøring: opprettholde din uavhengighet

Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden din og hvor du bor, kan et førerkort være utenfor rekkevidde.

Bilkjøring er en av de mest utfordrende livsstil problemer for mennesker med epilepsi. Med mindre du bor i et urbant område med masse transitt, er du evnen til å kjøre kan avgjøre slike viktige saker som om du kan jobbe og utføre mange daglige aktiviteter på egen hånd.

Hver statens motorkjøretøy myndighet har lover om hvorvidt mennesker med epilepsi kan kjøre. Den største bekymringen, selvfølgelig, er at en person med ukontrollerte eller plutselige anfall kan føre til en ulykke hvis han eller hun mister bevisstheten. Men vurderer epilepsi brede spekter av alvorlighetsgrad, og det faktum at to tredeler av personer med sykdommen kan kontrollere sine anfall gjennom epilepsi medisiner eller kirurgi, får bak rattet er definitivt mulig for mange.

Hva gjør de lover krever?

Mange stater mandat at en person må være anfallsfrie i seks måneder til ett år for å få førerkort. En person kan også ha å sende legens vurdering attesterer til hans eller hennes evne til å kjøre, og noen steder komplette periodiske medisinske oppdateringer. Heldigvis lover blir avslappet i enkelte områder, melder The Epilepsi Foundation. For eksempel, i noen stater en engangs anfall som oppstår mens leger skal justere en pasientens medisiner ikke ville diskvalifisere at pasienten fra å få eller beholde en lisens. Også noen mennesker med epilepsi bare gripe mens du sover. Så mens de ikke er anfallsfrie, så lenge de har aldri hatt dagtid anfall de ville være unntatt fra anfallsfrie regelen.

Har du å avsløre din epilepsi?

I alle unntatt en håndfull stater, den eneste måten motorvognen myndighet vet du har epilepsi er hvis du avsløre den. Leger anbefaler at pasienter tar den drivende problemet på alvor. Hvis anfallene dine er ikke under kontroll, kunne du ikke bare skade deg selv ved å få bak rattet, men andre også.

"Jeg er lov til å kjøre, men jeg har et nært forhold til legen min, og jeg har lovet henne at jeg ikke vil sette meg selv eller noen andre i fare," sier Ginny Miller, 45, for Dayville, Connecticut "Jeg kan fortelle når et anfall kommer på. Jeg er veldig heldig fordi de er godt kontrollert med medisiner. "

Hva er legens rolle?

Noen stater, som California og Delaware, krever leger å rapportere epilepsipasienter til motorkjøretøy avdeling. Mange nevrologer uenig med dette mandatet.

"Fra vårt perspektiv, har du nå opprettet et incitament for pasienten ikke å fortelle legen sin om sine anfall," sier Dr. Jonathan C. Edwards, direktør for Omfattende Epilepsi Program ved The Medical University of South Carolina i Charleston, SC "Den fyren er kjøring, og hans lege er ikke justere sine medisiner tilsvarende for å prøve å få ham anfallsfrie, fordi han mener han allerede er. Dette blir en pasientsikkerhet problemet, ikke bare en drivende problemet. "

Pasientens ansvar

Fordi i de fleste stater epilepsi status er selvrapportert, pasienter trenger å ta ansvarlige valg om hvorvidt de egentlig burde være på veien. For mange er muligheten til å kjøre sammenvevd med sin evne til å arbeide og deres uavhengighet. Men hvis du kjører er farlig, prøve å finne andre måter å komme rundt. Carpool eller spørre familie eller venner for å få hjelp. Et annet valg er å flytte til et område med offentlig transport, eller hvor du er nær nok til å gå på jobb. Hvis ingen av disse er gjennomførbare, ha en åpen diskusjon med legen din om noe mer kan gjøres for å kontrollere anfallene dine.

"Den drivende begrensning for mange voksne med epilepsi virkelig er ting som vanligvis presser dem til å vurdere kirurgisk behandling," sier nevrolog Nancy Foldvary, DO, av epilepsi Center ved The Cleveland Clinic i Cleveland, Ohio. "Når vi spør:" Hvorfor ville du vurdere kirurgi? ofte det første de sier er: «Fordi jeg ønsker å være i stand til å kjøre. Jeg må være i stand til å kjøre. "