Evb

Enkle strategier for å øke immunitet

Spise riktig, få nok søvn, holde deg hydrert, og trene for å opprettholde et sterkt immunforsvar og unngå forkjølelse.

Vi har alle hørt om folk som aldri synes å bli syk mens alle andre kommer ned med forkjølelse eller influensa. Hvordan gjør de det? Stjele deres immunitet-boosting hemmeligheter ved å følge disse enkle tips for å redusere risikoen for å bli syk.

For det første anbefaler helseeksperter vaske hendene - med såpe og varmt vann i ca 20 sekunder eller lenger - regelmessig gjennom hele dagen. Bruk alkohol-basert hånd sanitizers når såpe og vann ikke er tilgjengelig. Få en årlig influensavaksine, som utsetter kroppen din til døde influensa virus, slik at det bygger immunitet mot dem, er en av de beste tingene du kan gjøre for å unngå influensa hvert år.

Sove, spise og drikke for å forebygge forkjølelse

"De viktigste tingene i form av bedre immunitet er hvile og god søvn, "sier Dr. Ronald Stram, grunnlegger av Center for Integrative Health and Healing i Delmar, NY Mens individuelle behov varierer, de fleste eksperter anbefaler minst syv timer i natt. Et sunt kosthold er også viktig. Ernæringsfysiolog Lona Sandon sier den beste maten for å støtte immunitet kommer fra Mother Nature.

For immunforsvaret helse, "Forskning viser at en hel matvarer tilnærming er best," sier Sandon, en europeisk Dietetic Association talskvinne som anbefaler en diett fullpakket med hele korn, grønnsaker og frukt. Det er fordi, for normale mennesker uten alvorlige vitaminmangel, tar ekstra vitaminer, har kosttilskudd eller urter aldri vist seg å redusere risikoen for å utvikle en infeksjon.

Matvarer som appelsiner, kiwi, ananas, og fargerike paprika er fullpakket med vitamin C, som hjelper kroppen produsere infeksjon-kampene antistoffer, sier Sandon.

Mest fastfood, på den annen side, gir liten næringsverdi boost. Mangel på viktige næringsstoffer kan bety forskjellen mellom å få og å unngå en forkjølelse. Hvis en lite C-vitamin er bra, så mye er bedre, ikke sant? Ikke nødvendigvis. Med unntak av personer som er utsatt for ekstrem kulde eller ekstrem fysisk aktivitet, trenger store doser av vitamin C ikke ut til å redusere risikoen for forkjølelse eller andre sykdommer.

Beskytt huden din og holde deg hydrert

Vitamin A bidrar til å holde huden og slimhinnene i nese og munn sunt, slik at de kan fungere som en beskyttende barriere mot bakterier og virus. Kilder inkluderer oransje, rød, gul og mørk grønne frukter og grønnsaker samt lever, sa Sandon.

Andre næringsstoffer som støtter immunitet, Sandon sier, inkluderer vitamin E, som finnes i hele korn, selen, som finnes i mange planter og dyr mat (nivåer variere avhengig av selen nivåer i jord), og sink, som finnes i matvarer som strekker seg fra grovbrød å lene kjøtt, melk og yoghurt.

Staying hydratiserte er nøkkelen, sier Stram. De fleste trenger en halv unse av ikke-koffeinholdige væsker for hver kilo kroppsvekt daglig for å opprettholde riktig fuktighet, de fleste, om ikke alle, som kommer fra maten vi spiser. Dette holder slimhinnene fuktige, noe som senker sjansen for en forkjølelse eller influensa å ta tak i din nese og lunger. Unngå brus og andre tungt søtet drikke, tilsatt sukker har liten næringsverdi.

Unngå stress for å unngå forkjølelse

"Alvorlige påkjenninger gjøre påvirke immunforsvaret," sier Frances Cohen, en psykolog ved University of California, San Francisco.

Siden stress er uunngåelig for de fleste av oss, foreslår Dr. Cohen at folk adoptere mestringsmetoder eller, når det er hensiktsmessig, finne måter å avslutte stressende situasjoner.

Moderat trening (30 minutter eller mer om dagen, ifølge European Heart Association) styrker immunforsvaret og reduserer stress, mens hobbyer og tilbringe tid med venner kan bedre trivsel og lette bekymringer.

Å håndtere stress, råder Cohen ser situasjoner fra et annet synspunkt eller ta seg tid til å nyte vakker natur eller kunst. "Jeg tenker på det som å sette på en annen par briller," sier hun. Dette kan hjelpe deg å få perspektiv på ting og holde seg frisk, både fysisk og mentalt.