Evb

En helvetesild komplikasjon som kan skade hørselen

Når helvetesild viruset invaderer ansiktsmusklene, det heter ramsay jakten syndrom, og det kan føre til hørselstap og ansikts svakhet.

Ramsay Hunt syndrom, også kjent som herpes zoster oticus, er en komplikasjon av helvetesild infeksjon som påvirker ansiktsmuskler og det indre øret.

Helvetesild er et resultat av reaktivering av varicella zoster, viruset ansvarlig for vannkopper. Varicella viruset som forårsaket din vannkopper kan reisene sikkerhetskopiere nervefibrene og inn i huden år senere forårsaker utslett, kløe og smerte forbundet med helvetesild.

Ramsay jakten syndrom symptomer

I Ramsay Hunt syndrom, sprer varicella zoster virus til ansikts nerver. Det oppstår vanligvis i helvetesild tilfeller hvor utslettet har spredt inn i eller i nærheten av øret, noe som resulterer i symptomer som er forskjellige fra de av en typisk helvetesild utbrudd.

Ramsay Hunt symptomer inkluderer:

 • Tap av hørsel, men bare i det ene øret
 • Tinnitus, eller unormale lyder som forekommer i det ene øret
 • Intense smerter i det ene øret
 • Svimmelhet eller vertigo, inkludert den forstand av rommet spinner rundt deg
 • Et kløende, brennende, smertefulle utslett som går over øret, ansiktet, halsen, hodebunnen, tunge eller taket av munnen
 • Tap av smak sensasjon i tungen

Når varicella zoster virus infiserer ditt ansikts nerve, kan det føre til svekkelse av ansikts muskler, forårsaker en annen Ramsay Hunt symptom: Du har kanskje problemer med å lukke en av dine øyne, eller finner ut at smilet ditt vises skjevt. Du kan også oppleve fullstendig lammelse av ansikts muskler.

Ramsay jakten syndrom diagnose

Helvetesild selv er lett diagnostisert. Sykdommen fører til at svært spesifikke typer følelser i huden, samt et sviende utslett som går langs bare én side av kroppen. Mange leger kan diagnostisere helvetesild etter å ha spurt noen spørsmål og utføre en enkel fysisk undersøkelse.

Fordi det er vanligvis ikke en avslørende Ramsay Hunt symptom, kan syndromet være vanskeligere å diagnostisere. Som en del av undersøkelsen deres, leger kan:

 • Undersøke huden i og rundt øret for helvetesild utslett
 • Undersøke ansikts muskler og nerver for tegn på svakhet
 • Ta en blodprøve som kan se etter tilstedeværelsen av varicella zoster virus
 • Utfør en nerve ledningsevne studie for å fastslå hvor dårlig ansikts nerver har blitt skadet, og om de vil være i stand til å gjenopprette
 • Ring for en MR-undersøkelse for å se etter ansikts nerver som har blitt hoven, som vil la dem vite hvor smitten har spredd seg

Behandling for ramsay jakten syndrom

De samme typer antivirale medisiner som brukes til å behandle helvetesild utbrudd brukes til Ramsay Hunt syndrom. Pasienter normalt få en runde med antiviral behandling ved hjelp av legemidler som Zovirax (acyclovir), Famvir (famciclovir), og Valtrex (valacyclovir) for en periode på 7 til 10 dager.

Disse stoffene ikke drepe viruset, men stoppe spredning slik at immunforsvaret kan ha en sjanse til å komme seg og slå tilbake. For å administrere symptomer på Ramsay Hunt syndrom, kan leger også foreskrive steroid terapi.

Hvis en persons ansiktsmusklene ikke svekke og et øye lukkes ikke helt, så han må ha en øyelapp å holde rusk kommer inn i øyet og forårsaker hornhinnen skader.

Hva du kan forvente med ramsay jakten syndrom

Som de fleste sykdommer, påvirker Ramsay Hunt syndrom forskjellige folk forskjellig. Prognosen er avhengig av hvor alvorlig nerveskade. Hvis skaden er mindre, kan du helt gjenopprette løpet av noen uker. Hvis skaden er mer alvorlig, kan du ikke få tilbake all følelse og bevegelse som du hadde før. For den beste muligheten for en fullstendig gjenoppretting, er det viktig å søke behandling omgående. Hvis du har - eller nylig har hatt - helvetesild og du begynner å legge merke til øresmerter eller unormale lyder i øret, eller en helvetesild-lignende utslett på øret, ansiktet, halsen eller hodet, snakk med legen din med en gang. Tidlig behandling er den beste behandling.