Evb

Emosjonelle og sosiale utvikling mellom 12 og 24 måneders alder

Småbarn danne sterke emosjonelle vedlegg og ofte føler deg urolig når de er atskilt fra sine kjære. Rundt samme tid, småbarn vanligvis ønsker å gjøre ting på egen hånd eller i henhold til deres egne ønsker. Dette setter scenen for konflikt, forvirring og sporadiske breakdowns.

Småbarn vanligvis utvikle to motstridende følelser: ønsker både uavhengighet og oppmuntring fra sine foreldre. Selv om sine følelser endres ofte, er småbarn personligheter og temperament blir mer definert.

Små barn mellom 12 og 24 måneders alder opplever mange følelser som de lærer å utforske sin verden. Når foreldrene svare på emosjonelle behov med en kjærlig, konsekvent og forståelse holdning, deres barn utvikler selvtillit og en følelse av trygghet.

Vanlige følelsesmessige og sosiale utviklingsspørsmål for småbarn er:

  • Problemer kontrollere følelser. Din pjokk voksende følelse av selvtillit og indre konflikter fører ofte irrasjonelle, ekstreme, og brått skiftende følelser. Vanligvis småbarn ønsker å mestre ferdigheter og oppgaver selvstendig og tror at det de ønsker skal skje skal skje. Men hva kan de ønsker å skje skifte fra det ene øyeblikket til det neste. Småbarn ofte oppfatter seg selv som direktør for sitt eget liv, og du i en birolle. Selvfølgelig, de forblir avhengig av deg. For å prøve å beholde kontrollen, hevder de selv i å definere hvordan og når tjenester er nødvendig. For eksempel kan barnet ønsker å spise med en skje av seg selv og bli sint når du prøver å gi instruksjon. Øyeblikk senere, kan han eller hun be-eller kommando-deg for å hjelpe. Hvis noe ikke skjer som en pjokk mener at det "bør", han eller hun kan bli utålmodig, lett frustrert, og ute av stand til å kontrollere hans eller hennes følelser. Følgelig er småbarn kjent for å oppløses i tårer, mase, sutre, eller kaste passer over enkle saker.
  • Separasjon protest. Under sitt andre år, mange småbarn erfaring separasjon protest (også kalt separasjonsangst), fordi de er i stand til å huske deg etter at du har igjen, men forstår ikke at du vil komme tilbake. Separasjon protest kan bli intense i barnehagen, for eksempel fordi pjokk forventer at du kommer til å forlate og frykt blir øde. Disse følelsene er normale og vanligvis topp på ca 10 måneder. Som hjernen modnes, småbarn blir bedre rustet til å håndtere disse overgangene mer grasiøst. Eldre småbarn vanligvis forstår at du alltid komme tilbake, selv når du er borte for en hel dag. Separasjon protest kan også være årsaken til sengetid problemer. Du kan hjelpe barnet å lære varighet (og at du vil komme tilbake etter å ha forlatt for litt) ved å spille spill som peekaboo. Du kan også plassere leker i henhold tepper å "skjule" dem mens barnet klokker og deretter "finne" dem sammen.
  • Self-trøstende atferd. Din smårolling kan bruke en kosete objekt, et teppe, et kosedyr, et stykke foreldrenes klær, eller en annen spesiell gjenstand for komfort under perioder med stress eller for å slappe av. Vedlegget småbarn skjema med disse objektene hjelper rolig og berolige dem. De fleste barn forkaste disse objektene i tid.
  • Problemer med deling. Mellom 12 og 24 måneder, barn begynner å forstå at de er individer og uavhengige fra alle andre. Deling kan true eller forstyrre deres følelse av uavhengighet. Du kan høre "mine" og "nei" ganske ofte når du prøver å hjelpe barnet ditt til å dele. Ikke gi opp. Hold understreker viktigheten av deling. Dessuten kan det hjelpe å ha barnet velge et leketøy å sette bort mens andre barn er rundt. Det gjør ham eller henne til å føle deg mer kontroll. Vær tålmodig. Din "mini tyrann" vil snart være mer lydhør overfor dele med andre.
  • En bevissthet om andres følelser. Når foreldre oppmuntre og modellere en bevissthet for andre menneskers følelser, småbarn begynner å bli i stand til å gjenkjenne eksempler på godhet, samarbeid og sympati som vil hjelpe dem å utvikle disse sosiale atferd selv. Gi positive tilbakemeldinger og forsterkning vil også hjelpe småbarn forstå når de har oppført seg bra. Småbarn lærer også å lese andres følelser og følelser. De vet når foreldrene føler meg sint, trist eller glad. Det er ofte vanskelig for småbarn å jobbe med denne nyvunne evne. For eksempel kan de erkjenner at deres foreldre ikke er fornøyd når de oppføre seg dårlig, men de ofte ikke vet hva de skal gjøre med det.