Evb

Den germy sannheten om kyssing

Låsing lepper kan både hjelpe og skade helsen din. Les deg opp før du spisser opp.

Den menneskelige munnen inneholder mer bakterier enn det er mennesker på planeten (som er nær 7 milliarder). Snakk om en munnfull! Men skal trusselen om bakterier stoppe deg fra smooching? Ikke nødvendigvis.

Les videre for det gode, dårlige og stygge av kyssing bakterier.

Den gode

Jada, kan munnen bakterier høres ut som en avkjøring, men holde det i perspektiv. Bakterier finnes i hele kroppen, og ikke minst hele miljøet rundt oss. Og bakterier er ikke så verst.

"En god del av kroppen er full av bakterier, og vi har et symbiotisk forhold med de fleste av dem," sier Amesh Adalja, MD, en instruktør i delingen av smittsomme sykdommer og advokatfullmektig i Center for Biosecurity ved Universitetet i Pittsburgh Medical Center. "Bakterier hjelp metabolismer visse stoffer i munnen, f.eks. Med andre organsystemer, bakterier er ansvarlig for å bryte ned mat og syntetisering av vitaminer, blant mange andre funksjoner. "

Takket være bytte disse bakteriene, skjer kyssing å tilby noen helsemessige fordeler. Flyten av spytt kan gjøre for sunnere tenner og tannkjøtt, og eksponering for andres bakterier faktisk styrker immunforsvaret.

På det følelsesmessige front, til pluss-siden av kyssing varierer fra forholdet bonding understreke reduksjon som hjernen utgivelser nevrotransmittere. Til slutt, kyssing forbrenner kalorier - jo mer intens make-out session, jo bedre.

Den dårlige

Mens de helsemessige fordelene av låse lepper er lyd, kan kyssing fortsatt lette overføringen av ikke-så-hyggelig bakterier. Det er sjanse for at kyssing noen som er syke vil gjøre deg syk, også.

Sykdommer og bakterier spres på flere måter - fra inhaling infiserte dråper i luften etter en syk person hoster eller nyser til å berøre en forurenset overflate deretter berøre øynene eller nesen og, ja, kyssing.

Det hjelper ikke at en av de største dagene i året for kyssing faller rett i midten av kalde og influensasesongen. "Mid-februar er vanligvis høysesong for smittsomme sykdommer, som for eksempel den sesongmessige og H1N1 influensa, kyssesyke, forkjølelse og hoste," Jorge Parada, MD, medisinsk direktør, smittsomme sykdommer ved Loyola University Health System i en pressemelding.

Hvordan tror du mononukleose, forårsaket av Epstein-Barr virus, fikk sitt kallenavn? Det kalles "the kyssesyken" for måten det er så lett spre seg. Andre konsekvenser av kyssing som kan lande deg på legekontoret inkluderer strep hals, kusma, meslinger og kikhoste, bedre kjent som whopping hoste.

Den stygge

Et tilfelle av sniffles er ikke det verste du kan ta fra låse lepper. Les deg opp på de mer alvorlige og synlige, virus.

  • Herpes. Dette familie av virus omfatter alt fra varicella zoster, som forårsaker vannkopper, til energi-zapping Epstein-Barr virus til forkjølelsessår (aka herpes simplex).
  • Hepatitt b. Selv om det er mer smittsomt med blod eksponering, kan hepatitt B også bli gått gjennom spytt, spesielt når åpne munnsår er involvert.
  • Vorter. Mouth vorter finnes, og de ​​er smittsomt ved kyssing.

Bottom line: Keep on kyssing! Det er ingen grunn til å hoppe over et godt smooch for frykt for bakterier, sier Dr. Adalja, med mindre den personen du ønsker å kysse er tydelig syk. I så fall vil de hoste og snufser har forhåpentligvis slått deg av før du beveger deg i for nær. Hvis du er den som er kvalme, spre kjærlighet ved ikke å spre bakterier.