Evb

Death by strep: en families tragiske tap

(Fortsatt fra side 1)

Dødsårsaken familien fikk fra sykehuset - en offisiell obduksjonsrapporten fra det medisinske sensor er ikke tilgjengelig ennå - var streptokokker toksisk sjokk forårsaket av Streptococcus pyogenes, eller gruppe A streptokokker infeksjon. Gruppe A streptokokker er bakterier som oftest ansvarlig for strep hals, som rammer anslagsvis 7,3 millioner mennesker i Europa hvert år - inkludert, de Stauntons si, flere studenter ved Rorys skole i ukene fram til sykehusinnleggelse hans.

For de fleste av disse millionene, symptomene på strep er relativt mild: sår hals, feber, hovne mandler. I noen tilfeller, pasienter opplever impetigo eller bihuleproblemer, men selv da, er en rask runde av antibiotika som regel nok til å drepe infeksjonen.

"Heldigvis fortsetter strep å være utsatt for antibiotika, inkludert gode gamle penicillin. Det gjenstår veldig, veldig behandles under de fleste forhold, "sier Camille Sabella, MD, en pediatrisk infeksjonssykdom spesialist ved Cleveland Clinic. "Mange ganger når folk ikke får godt fra strep, er det ikke fordi vi ikke har medikamenter for å behandle det, det er fordi effektene av bakterien er så aggressive."

Med disse infeksjonene, bakterier vanligvis invadere kroppen på andre måter, åpne døren for alvorlige komplikasjoner som nekrotiserende fasciitt (kjøttetende sykdom), bakteriemi (blodforgiftning), eller, som i Rory sak, toksisk sjokk.

"Det er noen stammer [av gruppe A streptokokker] som kan være svært aggressive og produserer giftstoffer som bryter ned huden og den myke vev," Dr. Sabella forklarer. "Når det skjer, kan bakteriene bryte selv de svært overfladiske deler av huden og virkelig komme inn i de dypere lag, og, til slutt, blodet, hvor de kan forårsake mye skade."

Disse tilfellene, kjent som invasive strep infeksjoner, påvirke mellom 10 000 og 12 000 europeere i året, ifølge tall fra US Centers for Disease Control and Prevention Active Bakteriell Core-overvåking. De som er mest utsatt, Dr. Sabella sier, er de helt unge, eldre og pasienter som har nedsatt immunforsvar stater og hudsykdommer (for eksempel eksem og vannkopper), selv om invasiv strep kan også følge tilsynelatende milde kuttskader - som den enkle skrape Rory fikk på skolen.

Den dødelige side av strep infeksjoner

Bakteriene for strep er utbredt, så det er vanskelig å fastslå hvor eller med hvem den dødelige infeksjon oppsto. Staunton sier han tror strep gikk rundt sønnens skole. Skolen kunne ikke nås for kommentar.

"Gruppe A streptokokker er en av disse bakteriene som er så vanlig i miljøet at det er vanskelig å virkelig fastslå hvor du får det fra," sier Richard Malley, MD, en smittsom sykdom spesialist ved Children Hospital Boston. "Bare det å være rundt noen som har streptokokker i halsen deres eksponerer deg til å få det også. Det er til og med eksempler, i militæret, av streptokokker være i stand til å overleve på livløse objekter, som tepper. "

Denne typen overføring, men er svært sjeldne, bemerker Dr. Sabella. "Gruppe A streptokokker er vanligvis spres fra person til person," forklarer han. "Plukke den opp fra gjenstander eller husdyr eller tepper er vanligvis ikke mulig. De viktigste former for overføring er gjennom dråpe spredning, ta kontakt med luftveissekret, eller direkte kontakt med [infisert] skin. "

Strep som kommer inn i huden er generelt mer risikofylt - delvis fordi det kan lettere spre seg til andre deler av kroppen, for eksempel bein, ledd, eller blod - men ikke alle hud tilfeller er alvorlige, og ikke alle hals tilfeller er godartet.

"Er det spesielle forhold som gjør en gruppe A streptokokker mer virulente enn en annen? Vi vet ikke nøyaktig, "Dr. Malley forklarer. "Hvis du ser på alle de gruppe A streptokokker, selv om disse bakteriene har samme navn, på et genetisk nivå, de er veldig, veldig annerledes. Det er litt som den menneskelige rase: Vi er alle mennesker, men vi har enorme forskjeller i vårt DNA, og de forskjellene fører til forskjeller i vår høyde, vår hudfarge, vår øyenfarge, osv. "

Blant de forskjellige stammer av gruppe A streptokokker, fortsetter han, visse bakterier kan produsere mer av en spesiell type toksin eller gift, som kan føre til mer eller mindre virulens, eller en mer eller mindre aggressive natur.

"Den andre siden av mynten," sier han, "er verten. Du kan være svært motstandsdyktig mot gruppe A streptokokker, for eksempel, men jeg kan falle fra hverandre. Og forskjellen kan bare være dine gener i forhold til meg, eller dine tidligere eksponering i forhold til mine.... Det er veldig vanskelig å si at en person er beskyttet, og en annen person er det ikke. Det er en komplisert sak. "

Strep dødsfall er uvanlig. Millioner av mennesker er smittet hvert år, men bare en liten prosentandel av disse tilfellene er invasiv, og bare en liten prosentandel av disse tilfellene - 10 prosent til 14 prosent eller om lag 1200 til 1600 av CDC estimerte 12.000 - føre til dødsfall. Streptokokk toksisk sjokk, som er det som antas å ha drept Rory, er enda mer uvanlig, spesielt blant barn. Det er mindre enn 600 tilfeller i året i landet.

Disse tallene, selvfølgelig, betyr ingenting for Staunton. Men disse gjør. "Strep har kostet meg 25 prosent av familien min," sier han. "Femti prosent av barna mine. Det er virkeligheten jeg lever med.

"Det er en fryktelig form for tortur som har blitt påført oss, på Rory," legger han til. "En tirsdag, jeg plukker ut hva slags pålegg han ønsker på hans pizza, og neste tirsdag, jeg snakker i begravelsen hans. Noen trenger å sende en melding: Det er en drapsmann på frifot ".

«Vel One Day, syk neste '

De Stauntons er ikke alene. Mindre enn 20 miles fra sin Queens hjem, en Rockville Centre, Long Island, er familien takle den samme virkeligheten. Sean Sweetman, 2, døde i februar under omstendigheter bemerkelsesverdig parallell til Rorys. Også han ble angivelig diagnostisert med en mage virus som viste seg å være invasiv gruppe A streptokokker. Også han ble tatt fra familien sin bare dager etter får syk.

Lignende historier fra hele landet - en åtte år gammel jente i Ohio, en førskolebarn i Virginia, en pjokk i Oregon - er en del av grunnen til at Staunton snakker ut.

"Det er ingenting der ute for meg. Rory kommer ikke tilbake, "sier han. "Men hvis vår historie bidrar til å spare noen andres sønn, kanskje noen godt kan komme av dette. Kanskje vi skal være de siste til å bli torturert av tapet av et barn å strep. "

Bevissthet vil hjelpe, men eksperter sier noen dødsfall ikke kan forebygges, blant annet fordi det er ofte ingen kardinal tegn som indikerer strep over en annen infeksjon.

"Dessverre, bakterier, når de såre verten, har en tendens til å skade verten på samme måte som andre bakterier: med feber og smerter," Barnas Hospital Dr. Malley sier. Jo mer distinkte røde flagg oppstå senere, når sykdommen har allerede kommet.

Med streptococcal toksisk sjokk, for eksempel kan de første symptomene være feber, frysninger, muskelsmerter, kvalme og brekninger, som alle kan være en indikasjon av andre tilstander, slik som influensa. Som bakterier spredt over hele kroppen, men - som regel innen 24 til 48 timer etter eksponering - pasienter kan oppleve rask forverring presentere så lavt blodtrykk, akselerert puls, knall rød hud, overdreven blåmerker, gulnede øyne, vevsnekrose, og smerte eller hevelse på stedet av infeksjon.

"Det er veldig akutt, noe som betyr at personen er vel en dag og syk neste," Dr. Malley forklarer. På grunn av dette, kan invasive strep tilfeller være vanskelig - men ikke umulig - å behandle.

"Giftig sjokk, spesielt med strep, kan være veldig, veldig aggressive," Dr. Sabella advarer. "Heldigvis har vi antibiotika som er aktivt mot strep selv. Men mange ganger, er det giftstoffer fra strep som forårsaker skaden. Vi må som regel gjøre betydelig debridement eller drenering av bløtvev, det er kirurgisk behandling for å rense ut vev og å tillate antibiotika for å komme dit de trenger å gå for å behandle bakterier ".

I Rory sak, var kirurgi ikke et alternativ. "Det ble gått for langt," Staunton minnes. "Uansett hva de kaster på den, drepte den alt." Han tørker bort en tåre, som er umiddelbart erstattet av en annen. "Han var min beste venn."

En families siste farvel

"Han pleide å stjele klærne mine, du vet," Staunton sier. "Bare gode. Jeg fikk denne vakre skjorte fra min kone til jul, og han kom ned en morgen kledd for en debatt, og det var det. Jeg sa: "Det er min skjorte! ' Han sa: "Ikke nå lenger."

Rory ble gravlagt i den skjorta. "Det siste jeg måtte gjøre var å få hans sko rengjort, få min skjorte renset, og stryke buksene for å bringe til begravelsen,» sier faren, gråt igjen. "Jeg må ha strykes buksene 40 ganger den morgenen."

Begravelsen, deltok mer enn 1000 mennesker i New York, ble også streamet live til venner og familie rundt om i verden. Kort tid etter, bordet Rory sin siste flight: en enveis tur til Irland, der tjenestemenn stemplet passet sitt for siste gang. Der, i skyggen av St. Peter-kirken i Drogheda, 30 miles fra Dublin, kjære senket ham ned i bakken ved siden av sin bestemor, som døde da Rory var tre.

"Åndelig, følelsesmessig, kunne vi ikke orker tanken på ham ligge alene i en gravplass uten noen rundt ham, og der ingen kjente ham," Staunton sier. "Så vi begravde ham der vi vet besøke venner og familie hele tiden."

Staunton er stille et øyeblikk, tenker. "Betyr det fornuftig?" Spør han. Ingenting ser ut til lenger.

"Du ser ditt barns navn på en gravstein..." begynner han. Stemmen hans, som allerede er knapt over en hviske, pauser, stier av.

"Det er unaturlig."

Artikler