Evb

De helsemessige fordelene av ekteskap

Getting Married fordelene du fysisk og mentalt. Statistikken over hva knytte den knuten kan gjøre for helsen din er bemerkelsesverdig.

Vi gifte seg for mange grunner: for å dele våre triumfer, våre feil, og våre liv med noen andre. Vi krever tilkobling med andre, og hvilken bedre måte å oppnå dette enn gjennom ekteskap og leve lykkelig?

Som en ekstra bonus, kan ekteskapet tilby mer enn å gjøre oss lykkeligere mennesker - knytte den knuten kan forbedre vår helse og vår levetid.

Sunt forhold: nøkkelen til et lengre liv

Kan gifte faktisk hjelpe deg å leve lenger? Ja, ifølge Scott Haltzman, MD, klinisk assisterende professor ved Institutt for psykiatri og menneskelig atferd ved Brown University i Providence, RI, og forfatter av The Secrets of lykkelige familier: Åtte nøkler til å bygge en Lifetime of Connection og tilfredshet.

"Nitti prosent av gifte kvinner som var i live i en alder av 45 gjør det til 65, kontra litt mer enn 80 prosent av skilte og aldri-gifte kvinner," sier Dr. Haltzman. "Dødeligheten er 50 prosent høyere for ugifte kvinner."

Resultatene er enda mer bemerkelsesverdig hos menn. Menn som var i live ved 48 år gammel hadde også en 90 prosent sjanse for å nå 65 år hvis de var gift, men bare en 60 til 70 prosent sjanse hvis de var enkelt - det er en 250 prosent høyere dødelighet.

Sunt forhold: god fysisk helse

Ifølge forskning, kan være gift forbedre din helse. "De helsemessige fordeler av ekteskapet er så sterk at en gift mann med hjertesykdom kan forventes å leve i gjennomsnitt 1400 dager [nesten fire år] lenger enn en ugift mann med et sunt hjerte," sier Haltzman. "Dette lengre levealder er enda lenger for en gift mann som har kreft eller er 20 pounds overvektig i forhold til hans sunt, men ugift motstykke. Fordelene for kvinner er like. "

Andre høydepunkter i de helsemessige fordelene ved å knytte den knuten er:

  • En gift mann som røyker mer enn en pakke om dagen kan forvente å leve så lenge som en fraskilt mann som røyker ikke.
  • Ugifte bruke dobbelt så mye tid på sykehus som ektefolk.
  • Kreft botemidler er 8-17 prosent mer vellykket når en pasient er gift, forskning viste å være gift var sammenlignbare til å være i aldersgrensen 10 år yngre.

Sunt forhold: god psykisk helse

Som går kroppen, så går tankene. "Sivil status var den viktigste faktoren for å forutsi depresjon", sier Haltzman. "Utbredelsen av alvorlig depresjon var ni ganger høyere hos ugifte menn." Depresjonen, og spesielt dysphoria - en følelse av angst, depresjon og uro - var også høyere hos single kvinner sammenlignet med gifte kvinner.

Annen statistikk inkluderer:

  • Skilsmisse eller ekteskapelig separasjon mer enn dobler risikoen for selvmord hos menn.
  • Knytte den knuten resulterer i en redusert risiko for rusmisbruk. Gifte menn og kvinner drikker mindre alkohol og bruker mindre hasj og kokain enn de som ikke er gift.
  • Skilte menn er mer tilbøyelige til å røyke, mens gifte menn er sannsynlig å slutte.
  • Sytti prosent av kroniske drikkere er skilt eller separert, mens bare 15 prosent var gift.

Det er ingen tvil om at ekteskap krever gi og ta og god kommunikasjon, men til slutt fordelene med kameratskap kan holde deg sunnere, både fysisk og mentalt, enn å gjøre det på egen hånd.