Evb

Christian depresjon sitater: hvordan salmene kan hjelpe deg å overvinne blues

En viktig praksis som har hjulpet meg til å avverge blues er min daglige vane å lese salmene. Faktisk holder jeg en journal ved siden av min seng som jeg har skrevet viktige vers som hjelper meg til å starte dagen min med en positiv holdning. Av alle depresjon sitater jeg har lest og brukt gjennom årene, har disse vært noen av de mest effektive i mitt liv. Det er enkelt for meg å se hvorfor, da kong David, forfatter av de fleste av salmene, ofte slitt med fortvilelse. I Salmenes bok, jeg er vitne til kong Davids kamp - og hans triumf.

Salme 100 begynner med å si,
"Rop av glede for Herren, all jorden.
Tilbe Herren med glede;
komme til ham med jublende sanger. "

Dette Salme har vært instrumental i å hjelpe meg å overvinne følelser av depresjon, fordi det skal regissere "hele jorden" for å prise Gud, ikke bare folk som har en lett tid i livet. Salmisten forklarer viktigheten av dette direktivet ett vers senere, når han skriver at man kan "Enter hans porter med takksigelse og hans domstoler med ros..."

Det fine med dette verset er at hvis jeg føler meg deprimert

Det fine med dette verset er at hvis jeg føler meg deprimert, kan jeg ta et valg å synge lovsanger og takke Herren for alle de gode tingene i livet mitt. Selvfølgelig, i løpet av en tid av depresjon, er det vanskelig å tenke seg godt. Dette er nettopp grunnen til at denne salmen har så mange gode sitater å kjempe depresjon. Når jeg føler meg dårlig, og jeg begynner å takke Gud for ting som for eksempel regnet som vannet hagen min, sikkerheten til min familie og kjæledyr, og gave ly over hodet mitt, de vanskeligheter som jeg møter i livet mitt begynner å falle. Dette thanksgiving hjelper meg å "gå inn gjennom hans porter", som jeg tenker på som Guds glede og fred.

Kong David hadde mange fiender som søkte å velte hans rike og ta livet hans. I Salme 62, skriver han om hvordan hans fiender er to-faced og søker å ødelegge ham. Så han skriver,

"Ja, min sjel, finne hvile i Gud;
mitt håp kommer fra Ham.
Sannelig Han er min klippe og min frelse;
Han er min borg, jeg skal ikke rokkes. "

Disse versene minne meg på at mitt håp ikke kommer i form av en pille, andres meninger, eller mine livssituasjon. Dette Salme er en av mine favoritter til å lese høyt, som ordene "jeg ikke skal rokkes," virkelig appellerer til meg.

Den berømte kongen fortsetter med å si at folk bør "Stol på ham hele tiden," og "utøse deres hjerter til Ham." Ordet "alle" er nok en gang tatt med, noe som betyr at jeg skal alltid stole på, ikke tvil eller fortvilelse. Og alle som noensinne har opplevd depresjon vet hvor vanskelig det ofte er å snakke med andre om problemene, av frykt for sladder eller dom. Det er betryggende for meg at når jeg har et problem som jeg rett og slett ikke kan snakke om - eller alle andre har gått lei av å høre om - jeg kan "utøse mitt hjerte" om at problemet til Gud og la den i hans hender.

Disse Salmene er bare begynnelsen når det gjelder å finne depresjon sitater som vil bidra til å avverge fortvilelse. Mange andre Salmene har tilsvarende oppmuntrende råd, det gjør også resten av den bibelske kanon. Min vane å lese disse ordene har innebygd dem i mitt hjerte, holde mørket i sjakk.