Evb

Blythe Danner: osteoporose gjorde meg endre min " slem " måter

Den prisbelønte skuespilleren (og mor til Gwyneth Paltrow) søl om osteoporose diagnose som tvang henne til å overhale hennes livsstil - og håper hennes historie vil hjelpe kvinner overalt bein opp på egenhånd beinhelse.

Blythe Danner ble rett og slett gjøre det gode mødre og bestemødre gjør - å plukke opp en glemt element fra den lokale butikken på anmodning fra en hennes voksne barn - når den ellers kjedelige oppgaven traff en overraskende følelsesmessig akkord med det 68 år gamle skuespilleren.

"Det er så fint å være nødvendig når du har voksne barn som alle er selvforsynt," Danner betror. "Så jeg tenkte:" Jøss er det ikke flott at jeg kan gjøre dette? "

Lest du tror hun er en sucker for siste liten dagligvarehandel går, var øyeblikket spesielt gripende å Danner (mor til to, bestemor til to, og kona til avdøde regissør, Bruce Paltrow) fordi hun avslørte i forrige måned at hun er en av de Anslagsvis 10 millioner europeere som har osteoporose, en sykdom som forårsaker bein å svekkes, noe som gjør dem utsatt for brudd.

Faktisk vil én av to kvinner over en alder av 50 har et osteoporose-relaterte brudd i hennes levetid, ifølge US Department of Health and Human Services. Slike skader kan føre til betydelig kronisk smerte og tap av mobilitet og uavhengighet. Alvorlige hoftebrudd fra osteoporose har selv vært knyttet til økt risiko for død.

Danner først mistanke om at hun kan ha osteoporose da hun brakk foten for noen år siden. Hendelsen "fikk meg til å innse at jeg burde absolutt gjøre alt jeg kan for å styrke mine ben."

Blythe Danner budskap til gwyneth (og kvinner overalt)

Man skulle tro at en Hollywood-veteran som Danner vil allerede være å leve en veldig sunn livsstil, men hun innrømmer at hennes helse var ikke alltid på toppen av hennes sinn. "Jeg føler meg veldig slem, men jeg har en tendens til å være uforsiktig noen ganger," sier hun. "Men osteoporose er en stille sykdom og kvinner ofte ikke vet om det før de har et brukket bein."

Det er derfor det var viktig for Danner å gnist samtalen blant kvinner, spesielt hennes datter, Gwyneth Paltrow, som i fjor avslørte at hun hadde osteopeni, eller tidlige tegn på bentap. "Hun har løst det nå, men vi snakker mer om helse enn vi gjør om showbiz. Med hennes nettsted, Goop, hun er bare så nysgjerrig. For meg er det det viktigste er å holde nysgjerrige og fortsette din utdanning, "sier hun.

For å spre kunnskap om osteoporose er Danner hjelpe lanseringen Act2reducefractures.com, en informativ nettsted på risiko for benbrudd i fellesskap sponset av Amgen, European Bone Helse, Global Healthy Living Foundation, og den eldre kvinner League.

"Ikke alle medisiner er riktig for hver kvinne, og det er så mange alternativer som vi bare ønsker å oppmuntre kvinner til å være svært grundig og har en reell plan med legen sin," Danner forklarer, og bemerker at livsstilsendringer som kosthold og mosjon er også viktige deler av å håndtere tilstanden.

Danner utøvelse overhaling

Den største endringen i Danner liv siden hennes osteoporose diagnose er en vanlig øvelse tidsplan, og ikke bare noen øvelse: Hun har lært viktigheten av å gjøre vektbærende aktiviteter som gange, som bidrar til å øke benmassen ved å tvinge bevegelsesapparatet å arbeide mot motstand eller tyngdekraften og dermed bygge styrke. "Du kan svømme og gjøre alle disse andre tingene, men du må virkelig treffer gulvet og få innvirkning," Danner forklarer. "Det er det som virkelig styrker bein."

Klemme inn tid til trening, men har vært vanskelig for skuespilleren, som har tre kommende filmer (Hva er ditt nummer, The Lucky One, og Detachment). Men hun er ganske flittig om å vandre i minst 30 minutter hver dag.

Hun har til og med funnet ut noen kreative måter å passe styrketrening inn i livet hennes. "Hvis jeg er ute og handler, vil jeg alltid bære en av resirkulerbare poser," Danner sier, og legger til at hun aldri bruker plast ("det er slik en no-no"). "Jeg skal sette halvparten min dagligvarer i det og halvparten i vesken min, så jeg slags balansere den ut, og det er hvordan jeg får min vektbærende walking uansett hvor jeg er."

Et bein-vennlig diett

Som for kosthold, gjør Danner et poeng å innlemme matvarer rike på de bein-boosting næringsstoffer vitamin D og kalsium. Hun er spesielt en fan av plante-baserte kalsium kilder som grønne grønnsaker. Hennes går til er grønnkål, som hun vokser i hagen hennes.

"Folk setter nesen opp på grønnkål noen ganger, men hvis du gjør kale chips, ooh, de er gode," sier hun. Hennes tips: Dryss med litt salt, pepper og krydder etter eget valg, så treg stek til sprø. "Det er fantastisk," sier hun.

Enten hun snike i øvelsen henne, gjør at hun legger rikelig med grønt i kostholdet hennes, eller fortsetter helse samtale med kvinnene i sitt liv, er Danner forpliktet til hennes nye, ben-bygning måter.

"Jeg ønsker ikke å være en av de triste damene som må bruke en rullator eller stokk for tidlig," sier hun. "Det er egentlig obligatorisk at jeg gjør dette fordi jeg ønsker å være en aktiv bestemor. Og jeg ønsker å holde handle - så mye at jeg ønsker å slippe døde på scenen, "hun litt ertende innrømmer. "Det ville være min drøm."