Evb

Bestemme prognose med hjertesvikt

Din prognosen er det forventede utfallet av sykdommen din. Prognosene for personer med hjertesvikt kan variere mye. Flere ting hjelpe legen beregne din prognose.

Alvorlighetsgraden av symptomene dine. The New York Heart Association kriteriene klassifisere sykdommen basert på symptomer.

Din totale hjertefunksjon. Den ejeksjonsfraksjon av venstre ventrikkel er en viktig indikator på prognosen din. Jo mer alvorlig skadet hjertemuskelen din er, jo verre ejeksjonsfraksjon kan være.

Årsaken til hjertesvikt. Noen mennesker har hjertesvikt som følge av et annet helseproblem som kan behandles.. For eksempel kan hjertesvikt være forårsaket av en overaktiv eller aktivitet i skjoldbruskkjertelen, anemi, eller vitaminmangel. Eller det kan være forårsaket av en hjerteklaff problem som Aortastenose eller mitral oppstøt. Hvis disse problemene kan behandles, kan behandlingen stoppe utviklingen av hjertesvikt før permanent skade skjer.

Hjertesvikt assosiert med alkohol eller graviditet kan spontant løse seg selv over tid. Personer med hjertesvikt forårsaket av alvorlig høyt blodtrykk (hypertensjon) kan se betydelig bedring av sine symptomer når de kontrollere sine hypertensjon.

Mange som har hjertesvikt har også andre hjerteproblemer. Disse problemene gjør behandling av hjertesvikt hardere. For eksempel kan noen med hjertesvikt har også koronarsykdom og trenger behandling for begge problemene.

Hvor lenge du har hatt hjertesvikt. Hvis du har hatt hjertesvikt symptomer for en kort periode, og du mottar aggressiv behandling, er det mer sannsynlig å ha bedret hjertefunksjon enn folk med en lang historie av symptomer. Selv om det ikke er bestemt tidsperiode etter som ditt hjerte funksjonen er neppe bedre, jo lenger du har hatt hjertesvikt, jo mindre sannsynlig er det at ditt hjerte funksjonen kan øke betydelig selv med riktig behandling.

Kompenserende faktorer. Som hjertesvikt blir verre, gjør kroppen diverse justeringer-referert til som "kompenserende faktorer"-for å korrigere effekten av hjertesvikt på andre organer. En slik kompenserende faktor er en økning i ulike hormonnivåer, inkludert renin, aldosteron, noradrenalin, atrial natriuretisk peptid, og prostaglandiner. Legen kan måle mengden av disse hormonene i blodet og mengden av natrium i blodet ditt. Økninger av disse hormonene og reduksjon i natrium kan vise til alvorlig hjertesvikt. Økninger i disse hormonelle faktorer og andre kompenserende faktorer ofte gjør hjertesvikt verre over tid.