Evb

Ber om hjelp når du er deprimert

Ikke vær redd for å oppsøke hjelp når du føler deg deprimert. Venner og andre kjære kan gjøre en stor forskjell når du er coping med depresjon.

Depresjon er ikke bare om å føle seg blå noen ganger, det er en alvorlig tilstand som påvirker humøret, tanker og atferd. Og mens det kan gjøre deg ukomfortabel, ber om hjelp er et nødvendig skritt mot utvinning. For mange mennesker med depresjon, kan det være vanskelig å finne motivasjon til å nå ut til andre. Det er fordi isolasjon, håpløshet, utmattelse, og trekke seg tilbake fra venner og familie er alle en del av tilstanden.

"Depresjon kommer ikke på alt på en gang, så det kan være vanskelig for noen med depresjon å erkjenne at de trenger hjelp", sier Vineeth John, MD, førsteamanuensis i psykiatri og atferdsvitenskap ved University of Texas Health Science Center på Houston. "I begynnelsen kan de bare tror de har en dårlig dag eller de ikke føler seg som seg selv. Ber om hjelp, kan være det første tegn på å anerkjenne denne lumske sykdommen. "

Søker støtte til depresjon

Støtte for depresjon kan komme fra mange kilder, inkludert leger, mental helse rådgivere, venner og familiemedlemmer. "Å overvinne stigma av depresjon er en viktig begynnelse," sier Dr. John. Begynn med å dele dine følelser om depresjon med noen nær deg, som din ektefelle, et annet familiemedlem eller en venn. Få det ut i det åpne hjelper du akseptere at depresjon er en reell tilstand med reelle symptomer som du trenger for å begynne å administrere.

Her er noen flere tips for å ta det første skrittet og ber om hjelp:

 • Innse at dine negative følelser er en del av depresjon og reflekterer ikke realiteten i situasjonen.
 • Forstår at depresjon er ikke et tegn på svakhet.
 • Søk hjelp fra legen din, en mental helse profesjonell, en sosialarbeider, noen i ansatt assistanse på jobb, eller en rådgiver på skolen din.
 • Unngå fristelsen til å isolere deg fra folk du elsker og som du elsker.

"Den terapeutiske båndet som oppstår mellom person med depresjon og støttende kjære kan ikke undervurderes. Det kan være den sterkeste bro til utvinning," sier John.

Mestring av depresjon: hvordan venner og familie kan hjelpe

Å ha et støttende nettverk av venner og familie er viktig. Dagligdagse aktiviteter kan virke uoverkommelig når du er coping med depresjon, og på toppen av det, kan nesten 40 prosent av personer med depresjon unnlate å ta sine medisiner. "Å ha noen å holde styr på medisiner og andre behandlinger er bare ett av de viktige rollene et familiemedlem eller en nær venn kan spille," bemerker John.

Her er noen andre måter å få støtte for depresjon fra familie og venner:

 • Be dem om å lytte når du trenger noen å snakke med.
 • Be om hjelp med husarbeid og andre oppgaver.
 • Be dem om å minne deg på å spise godt, gå i dvale på vanlige timer, og komme seg ut av huset for litt mosjon.
 • Be dem om å gå en tur, gå på kino, eller bare for å stoppe og tilbringe litt tid med deg.
 • Be dem om å bidra til å holde deg borte fra narkotika og alkohol.
 • Be dem om å være tålmodig og støttende og for å minne deg på at det er lys i enden av tunnelen når du er på lave punkter under utvinning din.
 • Be dem om å få deg til din lege eller andre avtaler på gang. De kan også være i stand til å hjelpe deg med å snakke med legen og holde notater for deg.
 • Hvis du føler for å skade deg selv til enhver tid, be om hjelp umiddelbart. Hvis ingen er der for å hjelpe deg, ring 911 eller 24-timers nasjonalt selvmord hotline på 1-800-273-TALK.

Ber om hjelp med depresjon krever mot, men erkjenner tilstanden din og finne måter å takle symptomene vil hjelpe deg å få kontroll. Depresjon er ikke noe du kan takle på egen hånd, men den gode nyheten er at du ikke må. Det er mange mennesker som kan hjelpe deg å takle depresjonen din - fra leger og mental helse fagfolk til venner og kjære. De kan hjelpe deg å få bedre. Alt du trenger å gjøre er å spørre.