Evb

Behandle revmatoid artritt smerte

Smertebehandling for RA kan ta mange former. Medisinering, kirurgi og fysioterapi kan hjelpe deg å leve med mindre ubehag.

Det er ikke overraskende at revmatoid artritt kan forårsake mye smerte. Hvis du har denne tilstanden, går immunforsvaret haywire og fører til at leddene blir hovne, skadet, og selv misdannet i noen tilfeller.

Heldigvis finnes det mange kraftige medisiner for å hjelpe administrere leddgikt smerte. I noen tilfeller kan kirurgi også hjelpe lindre din smerte. Og en fysioterapeut kan gi enda flere strategier som kan redusere hevelse og ubehag.

Medisiner for leddgikt smerte ledelse

Legen kan foreslå ulike typer narkotika eller kombinasjoner av legemidler for dine spesielle behov. Disse inkluderer:

 • Anti-inflammatoriske legemidler. Disse medikamentene bidra til å lindre hevelse i ledd, og dermed redusere leddsmerter. "Det viktigste er å finne noe som styrer betennelse. Hvis du bare prøve å behandle smerte, og du trenger ikke redusere betennelse, du vanligvis ikke har veldig mye suksess, "sier Richard Brasington, MD, en bord- sertifisert revmatolog og professor i medisin i Divisjon for revmatologi ved Washington University School of Medicine i St. Louis.

   Du har kanskje hørt om ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og reseptbelagte styrke medisiner celecoxib (Celebrex). NSAIDs er "trolig det mest av smertelindring ved revmatoid artritt, "Dr. Brasington sier.

   NSAIDs kan irritere fordøyelsessystemet, imidlertid. Noen kan også øke risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

   • Kortikosteroider disse stoffene -. Som inkluderer prednison - kan være nyttig i behandling av revmatoid artritt flare-ups, sier Larry Moreland, MD, sjef for divisjonen for revmatologi og klinisk immunologi ved University of Pittsburgh.

     Disse stoffene er best brukt for kortvarig lindring. Bruke dem for lenge kan øke risikoen for problemer som infeksjon, blødning i magen fôr, og osteoporose.

     • Sykdomsmodifiserende legemidler sykdomsmodifiserende antirevmatiske legemidler (DMARDs) -. Som metotreksat, hydroxychloroquine, og azatioprin - blir ofte brukt til å forstyrre utviklingen av den underliggende sykdommen, men kan også gi noen smertelindring.

       DMARDs kan ta uker eller måneder for å redusere symptomer, men de reduserer leddskader på lang sikt. Legen din kan kombinere disse med andre smertestillende legemidler.

       • Narkotiske stoffer. Legemidler som kodein kan også hjelpe lindre smerte. Folk kan utvikle en toleranse hvis de bruker narkotika på en jevnlig basis. Derfor må de ta større doser. "Vi er ikke imot narkotika, men vi prøver å bruke dem med måte og forsiktig," Brasington sier.
       • Aktuelt medisiner Noen medikamenter som du legger på huden din -. For eksempel en lidokain depotplaster, som inneholder en bedøvelse - kan redusere din smerte når du bruker dem direkte til en felles, påpeker Brasington ut.
       • Sovemedisiner og antidepressiva. Dr. Moreland spør ofte pasienter som har smerter hvis de sover godt. For lite søvn om natten kan gjøre deg enda mer følsomme for smerte i løpet av dagen. Hvis dette er et problem for deg, kan en søvn hjelpemiddel være nyttig. Likeledes kan antidepressive medikamenter også være effektiv i behandling av søvnproblemer og redusere smerte, sier Moreland.

       Revmatoid artritt: andre smertestillende forvaltningsstrategier

       Følgende tilnærminger kan bidra til å minimere revmatoid artritt smerter så vel:

       • . Kirurgi I noen tilfeller kan legen anbefale at en kirurg erstatte en smertefull felles - for eksempel en hofte eller kne - med en kunstig en, sier Moreland. Eller en kirurg kan smelte sammen benene i et felles, for eksempel en ankel, for å behandle smerte.
       • Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS). I TENS terapi, er elektroder plassert på huden ved siden av smertefulle ledd. Elektriske impulser sendes så gjennom huden til å blokkere smertefull inngang på nervene i det området. Folk rapporterer varierende grad av smertelindring med TENS. Spør legen din om det kan være et alternativ for deg.
       • Fysioterapi. En fysisk eller ergoterapeut kan lære deg hvordan du kan bruke hendene og andre kroppsdeler i mer effektive, mindre smertefulle måter. Mange verktøy og utstyr er tilgjengelig for å hjelpe deg å gjøre oppgavene lettere, Brasington notater.
       • Rådgivning. Arbeide med en mental helse-leverandøren er en annen strategi for å bidra til å lindre din smerte. En profesjonell kan hjelpe deg å lære å slappe av og endre måten du tenker om din smerte og underliggende sykdom. Bare snakker om smertene dine kan gi en sårt tiltrengt utgivelse.

       Mange forskjellige smertebehandling alternativer er tilgjengelige for personer med revmatoid artritt - ikke nøl med å diskutere dem med legen din slik at du kan finne den beste tilnærmingen for deg.