Evb

Barn og epilepsi

Epilepsi, en forstyrrelse i hjernen som forårsaker kramper, vanligvis påvirker barn. Men noen barn vil vokse tilstanden.

Epilepsi er en lidelse som fører unormale elektriske impulser i hjernen, noe som resulterer i beslag. Om 125 000 nye tilfeller av epilepsi er diagnostisert hvert år, og omtrent halvparten av disse er i barn. Mer enn 300 000 barn i Europa har epilepsi, noe som kan drastisk påvirke deres barndom.

Har vare epilepsi livet?

Selv om epilepsi ofte rammer unge mennesker - halvparten av alle tilfeller starte før 25-årsalderen, og de fleste av dem i barndommen - epilepsi er ofte vokst.

Så mange som 80 prosent av barn med epilepsi som ikke har andre helsemessige forhold vil vokse tilstanden og ikke lenger lide noen anfall forbi en viss alder. Disse barna trenger kanskje ikke å ta medisiner på ubestemt tid for å forebygge anfall, når anfall slutte å være et problem.

Rolandic epilepsi syndrom er en type epilepsi som forekommer hyppigst i barndommen, med om lag 25 prosent av alle barndommen tilfeller. Epileptiske anfall fra denne tilstanden er ofte mindre, svarer godt til behandling, og vanligvis går bort av den tiden barnet er ca 6 år gammel.

Behandlingstilbud for barn med epilepsi

Den vanligste behandlingen for epilepsi i alle aldre er å forebygge anfall med krampestillende (også kalt anti-epileptiske) medisiner.

Men disse medikamentene kanskje ikke alltid fungerer i å forebygge anfall hos små barn. Når medisiner ikke klarer, kan et barn bli satt på en ketogen diett. Ketogen diett øker fettinntaket og senker karbohydrat inntak, og kan være svært vellykket i å redusere anfall for noen barn.

Kirurgi for barn med epilepsi

Kirurgi er også et alternativ for noen barn hvis anfall ikke kan kontrolleres med medisiner eller kosthold. Det finnes flere typer av epilepsi operasjon som kan utføres på barn, avhengig av hvor alvorlig beslagene er og i hvilken en del av hjernen beslagene forekomme.

Epilepsi kirurgi fjerner en del av hjernen, eller blokkerer aktiviteten i en seksjon av hjernen, for å forebygge anfall fra å spre seg. Disse er store operasjoner at, avhengig av den grad, er ikke uten bivirkninger.

Vagus nerve stimulering er en annen måte å behandle barndommen epilepsi. Denne behandlingen medfører implantasjon av en liten enhet på innsiden av brystet. Enheten sender strøm til vagusnerven, som går fra halsen og inn i hjernen, for å forebygge anfall.

Snakke med barnet om epilepsi

Anfall kan være en skremmende opplevelse for barn, så det er viktig å hjelpe barnet å forstå hva som skjer. Uansett barnets alder, være ærlig, klar og direkte, men tilpasse informasjonen og språket du bruker til å være passende for ditt barns alder.

Forklar barnet ditt at noe skjer inne i hans eller hennes hjernen til å forårsake anfall, og forklare at det er en tilstand som mange barn har. For små barn, prøve å bruke bilder for å illustrere hva som skjer inne i hjernen deres.

Oppmuntre barnet til å akseptere hans tilstand, og ikke å føle seg skamfull, redd eller flau over å ha anfall. Sørg for at barnet forstår at det er ingenting hun gjorde for å få henne til epilepsi. Dette er spesielt viktig for små barn, som kanskje tror at deres oppførsel er ansvarlig.

Fortell barnet at han kan ta medisiner for å prøve å hindre å få anfall, men det kan ikke alltid fungerer. Du bør alltid være veldig tydelig med ungdommer som det er viktig å ta sine medisiner konsekvent å forebygge anfall.

Epilepsi mest direkte påvirker barnet, men det virkelig påvirker hele familien. Sørg for at søsken har en god forståelse av epilepsi og hvordan de kan hjelpe og berolige dem om at de ikke trenger å være bekymret for å "fange" tilstanden.

Men med riktig behandling, kan barn med epilepsi går på å ha en morsom og lykkelig barndom.