Evb

Astmakontroll på kontoret

Lær hva du må gjøre for å øve vellykket astmakontroll, mens på jobb og forhindre et astmaanfall.

Du går inn i arbeidet følelsen godt, med astma under kontroll, men deretter forlate på slutten av dagen tungpustethet og kortpustet eller enda verre, etter å ha opplevd et astmaanfall på kontoret. Dette scenariet utspiller seg daglig for en rekke astmatikere som arbeidsplasser er fylt med astma triggere. Hvis du er en av dem, det finnes strategier du kan vedta å gjøre situasjonen mer håndterlig.

Vær forberedt på astmakontroll på jobb

Følg din astma handlingsplan på jobb og også hjemme for å unngå en astma angrep på jobben. Noen forholdsregler du kan ta:

  • Hold en inhalator innen rekkevidde. "Å ha en Albuterol inhalator er den beste måten å forhindre en astma angrep fra en personlig kontroll ståsted, utover å prøve å unngå det som utløser angrep," råder Mark Moss, MD, førsteamanuensis i medisin ved Universitetet i Wisconsin i Madison.
  • La noen vite om astma. Avhengig av alvorlighetsgraden av astmaen din, kan det være lurt å varsle en kollega eller veileder om risikoen for et astmaanfall og hva som utløser astma symptomer. Du bør også gi dem informasjon om nødtelefon i tilfelle de trenger å ringe legen din eller et familiemedlem.
  • Si din bekymring om astma triggere. "Folk får selvbevisst om å ha astma, kanskje ikke vil at andre skal vite at de har en helsetilstand, og være motvillige til å heve bekymring", sier Dr. Moss. "Andre kan være motvillige til å være varsleren. Den vanskelige delen er at ikke alle arbeidsplasser svare på samme måte. Jeg har hatt pasienter som hevet bekymring til sin leder, tok sin veileder det veldig alvorlig, og deretter flere andre kolleger var veldig glad for at en utløser ble fjernet. Andre pasienter har reist bekymring til veileder, og veileder var mindre sympatisk og kan eller ikke kan ha tatt noe. "
  • Få en lege notat. Hvis veileder ikke synes å fullt ut forstå dine astma kontroll behov, kan legen være i stand til å skrive et brev som forklarer tilstanden din og eventuelle endringer som må gjøres på din arbeidsplass.

Identifiser astma angrep triggere på kontoret

Mens du har mer kontroll over miljøet hjemme enn du gjør på jobben, bør du likevel være proaktive om å identifisere astmaanfall utløser på din arbeidsplass og administrere dem hvis du kan. Allergi og astma er begge svært vanlige problemer så er sjansene, hvis du er plaget av en moldy teppe eller overdreven bruk av spray rengjøringsmidler, noen andre kan være, også, selv om han ikke har astma angrep.

Faktisk, mens du kan tro at, som en astmatisk, er du den syke, er det også mulig for bygninger som skal vurderes syk. "Sick building syndrome" betyr at den indre miljøet i en bygning som forårsaker et betydelig antall mennesker til å ha problemer med lunger, hodepine, astma symptomer, og andre helsemessige problemer som de ellers ikke ville ha - symptomer som klare opp så snart de er ute av kontoret. En undersøkelse av 14 151 arbeidere identifisert felles astma utløser som er relatert til yrke sitt. Disse inkluderte insekter, latex, mel, industrielle rengjøringsmidler, papir, støv og selvkopierende papir. Andre mulige årsaker til en astma angrep på jobben er de samme som de er hjemme: kakerlakker og deres avføring, kjæledyr dander (cat dander, for eksempel, kan komme inn på arbeidsplassen ved hjelp av andres klær eller tilbehør) og mold. La din overordnede beskjed hvis du identifisere eventuelle triggere som må renses opp av en skadedyrbekjempelse profesjonell, fasiliteter tjenester, eller Vaktmestertjenester ansatte. Avhengig av hvor stor bedriften er, rydde opp astma angrep triggere kan være ditt ansvar (i et lite kontor) eller en oppgave for byggeledelse (i en multi-story, multi-leietaker kontorbygg).

Hvis en kombinasjon av personlig astmakontroll og identifisering av astma utløser på jobb er ikke nok, kan du prøve en ting: bedre kommunikasjon med veileder. Du kan ikke være den eneste som lider av astma, og dine medarbeidere vil trolig takke deg for clearing luften.