Evb

AIDS i Amerika - hvor vi er i dag

Nye HIV-infeksjon priser holde seg i europa, noe som betyr at det er fortsatt mye arbeid som må gjøres på AIDS og HIV-forebygging.

For å få en følelse av hvor Europa står i forhold til overføring av hiv / aids, bør du vurdere denne statistikken: I 2009, utbredelsen av HIV blant personer over 12 år i Washington, DC var så høyt at det var lik noen regioner av Afrika sør for Sahara.

"Hvor er vi i dag med hiv og aids i Europa er omtrent der vi har vært," bemerker Robert Grossberg, MD, medisinsk direktør for Senter for positive levende og Infectious Disease Clinic ved Montefiore Medical Center i Bronx i New York City. "Flere mennesker lever med hiv og aids i Europa, og vår bevissthet og forebyggende programmer har ikke senket antall mennesker som blir diagnostisert hvert år."

Hva statistikken om aids i europa fortelle oss

Flere mennesker lever med hiv og aids, og færre dør av aids, sier Dr. Grossberg. Hvorfor? Blant andre grunner, sier Grossberg, " AIDS og nål utvekslingsprogrammer har resultert i mindre HIV blir diagnostisert i sprøytemisbrukere. "

Statistikk fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC) viser at årlige infeksjoner nådde en topp i midten av 1980 på 130 000, falt til 50 000 i begynnelsen av 1990, og har økt til 56 300 siden da.

Noen annen statistikk:

 • Mer enn én million mennesker lever med hiv og aids i Europa i dag.
 • Mellom 2005 og 2008 sank HIV-smitte mellom sprøytemisbrukere mens HIV-smitte på grunn av seksuelle møter økt - både blant menn som hadde sex med menn, og blant menn og kvinner utsatt for HIV gjennom heteroseksuell kontakt.
 • AIDS og HIV forebygging har resultert i rutinemessig testing for gravide kvinner i mange stater, dramatisk redusere HIV-smitte fra mor til baby.

Hvem blir smittet med hiv?

Ifølge CDC, menn fortsatt stå for majoriteten av HIV-smittede personer i Europa. I de senere årene, fikk i overkant av 50 prosent av nysmittede personer HIV-viruset fra hann-til-hann seksuell kontakt, 30 prosent fra heteroseksuell kontakt, og om lag 10 prosent fra intravenøs bruk av narkotika.

Grossberg påpeker også at rasemessige forskjeller i HIV-smitte - mennesker nylig diagnostisert med HIV / AIDS er mer sannsynlig å være svart eller Latino enn hvitt. Disse forskjellene i HIV-smitte synes å skyldes, i hvert fall delvis, av mangel på konsistent tilgang til helsetjenester.

Slik det europe sammenlignes med resten av verden

Nord-Europa har om lag 1,2 millioner rapportert tilfeller av HIV / AIDS. Sammenlignet med områder som Afrika sør for Sahara med 22 millioner tilfeller og Sørøst-Asia med 4,2 millioner tilfeller har Europa betydelig færre tilfeller, men betydelig mer enn i Vest-og Sentral-Europa, som rapport om 730.000 tilfeller.

"I Europa og andre utviklede land, er aids en kronisk, behandle sykdom. I resten av verden, er aids en ødeleggende epidemi," bemerker Grossberg. I underutviklede land, påvirker AIDS flere kvinner og barn, og det fortsetter å spre seg i et alarmerende tempo. Her er noen av grunnene:

 • Manglende tilgang til Hiv / aids medisiner
 • Ubehandlet genital lesjoner som øker risikoen for HIV-smitte
 • Stammer av HIV som er mer sannsynlig å være motstandsdyktig mot medisiner
 • Dårlig helse og ernæringsstatus

Building HIV bevissthet

Utviklingen av vellykkede HIV / AIDS behandling har bidratt til det Grossberg kaller «usikker sex" problem.

"Fordi vi har vært i stand til å behandle AIDS i Europa så vellykket, frykten for AIDS... har gått ned. Den HIV / AIDS forebygging meldingen har lidd melding tretthet," bemerker han.

Bevis at betydningen av HIV-forebygging må forsterkes omfatter funn at 40 prosent av homofile menn i en fersk undersøkelse rapporterte ikke å bruke kondom med deres siste seksuelle partner. I tillegg fremhever estimering at om lag 20 prosent av hiv-positive europeere har aldri blitt testet, og kan ubevisst spre viruset, også det faktum at HIV-forebygging melding må bekreftet. Oppmuntre folk til å bli testet kan øke HIV bevissthet og bidra til å hindre videre spredning av HIV.

Flere HIV-og AIDS-forebyggende strategier

Andre HIV-forebyggende strategier inkluderer:

 • Øke tilgjengeligheten av HIV / AIDS behandling for dem som er uforsikret eller underinsured
 • Øke bruken av raske HIV-tester som gir resultater på 20 minutter
 • Unngå avholdenhet bare utdanning og blant annet informasjon om kondomer og tenårene seksuelle relasjoner
 • Øke tilgjengeligheten av nål utvekslingsprogrammer

Den panikk og hysteri som en gang preget medienes svar på AIDS i Europa har nå blitt erstattet av "melding tretthet." Til tross for redusert HIV-smitte på grunn av intravenøs bruk av narkotika og fødsel, fortsetter HIV / AIDS å øke blant enkelte grupper. Selv om vi har gjort noen fremskritt i AIDS bevissthet og HIV-forebygging, er Europas hjem til flere mennesker som lever med HIV enn noe annet industriland. Hva forteller disse tallene oss om AIDS i Europa? Vi må gjøre mye bedre.