Evb

Administrerende psoriasis i løpet av et bluss

Du kan gjøre ditt beste for å kontrollere psoriasis bluss, men de fortsatt skje. Finne lindring fra tørr, flassende hud.

Det er ikke kjent hva som forårsaker psoriasis eller psoriasis fakkel. På noen dager, kan huden din være bedre enn andre, og du kan ikke vite hvorfor. Du kan heller ikke kontrollere spredningen av psoriasis. "Det er en veldig uforutsigbar sykdom," sier Robert Greenberg, MD, av East Bay Psoriasis Treatment Center i San Ramon, California

Men det finnes måter å takle psoriasis bluss når de skjer og lette smerter av din tørr, flassende hud.

Løsninger for psoriasis flares

Prøv disse strategiene for å berolige eventuelle klør og ubehag:

  • Endre medisiner. Din hudlege kan foreslå behandlinger som inkluderer antihistaminer, steroider, capsaicin, aktuell bedøvelse, og aktuelle immunomodulatorer (legemidler som svekker eller endre aktiviteten av immunsystemet). Men kanskje du finner ut at etter du har brukt en viss type medisiner en stund, mister det sin effektivitet, og legen din må endre din medisin, sier Dr. Greenberg. Du kan ha nytte av en sterkere dose eller en annen behandling helt. Snakk med legen din om din behandling for psoriasis flares ikke hjelper lenger.
  • Gjelder kremer og emollients liberalt. Fuktighetskremer brukes til å låse i fuktighet i huden din og hindre at den tørker og sprekker. Etter et bad, bruke fuktighetskrem sjenerøst. I løpet av dagen, kan det være lurt å bruke en fuktighetskrem. Om natten, bytte til kremer eller salver, som pleier å være tykkere. Stick med produkter for sensitiv hud som ikke har noen parfyme - parfyme kan irritere psoriasis hud. Ikke bruk såpe fordi såpe kan tørke ut huden, fuktighetsgivende body vasker er mye mildere.
  • Bo under wraps. For å holde anti-klø medisiner på huden din, dekke området med plastfolie.
  • Kjøl deg ned. Noen ganger er en kald, våt håndkle presset mot din kløende hud kan gi lindring. Ta en kald dusj eller bruke kjøleelementer kan bidra til å berolige en psoriasis bluss. En kul-vann havregryn bad også kan bidra til å avlaste kløe, sier Greenberg.
  • Bruk solkrem. Lett er noen ganger brukt til å behandle psoriasis, men lysbehandling eller lysterapi kan gjøre huden følsom for sollys. De aktuelle salver eller kremer som din hudlege kan ha foreskrevet også kan lage din psoriasis huden følsom for sollys. Selv om en liten bit av solen kan hjelpe psoriasis hud, kan en solbrenthet forårsake et bluss. Beskytt deg selv ved liberalt bruke solkrem når du skal være utendørs i mer enn noen få minutter. For å være mest effektive, bør solkrem bli satt på 15 til 20 minutter før du går ut og på nytt hvis du er ute etter mer enn et par timer eller bade - vannet ofte vasker den av.
  • Gå naturlig Bruk løstsittende klær som er laget av naturlige fibre og føles behagelig;. Bomull og silke er gode valg. Hvis du bruker en skrapete ullgenser, kan du klø enda mer, sier Paul Yamauchi, MD, medisinsk direktør i Dermatology Institute and Skin Care Center i Santa Monica, California

Motstå trangen til å klø

Tilstanden kalles psoriasis for en grunn - "psora" er det greske ordet for kløe. Når du har en fakkel, kan det være svært fristende å klø og plukke på din tørr, flassende hud. Problemet med å skrape, Greenberg sier, er at det kan punktere huden. Når huden er brutt, er den mer følsom for bakterier som forårsaker infeksjonen. Også, hvis du skraper for hardt, kan du få huden til å blø, og blødning kan forverre psoriasis og forårsake en psoriasis bluss. Den beste måten å fjerne skjell er med peeling agenter kjent som Keratolytics, forklarer Greenberg. Resept salisylsyre er ett eksempel, det kan hjelpe mykne og fjerne skjell. Noen Keratolytics er tilgjengelig over disk, men Greenberg sier å være forsiktig med dem. Hvis det brukes for mye, kan de ytterligere irritere huden.

Holde psoriasis skjult

Folk kan bli flau om psoriasis sin og ikke vil at andre skal se lesjoner. Den enkleste skritt du kan ta - og sannsynligvis allerede gjør - er å holde det dekket. Men du kan ikke alltid bruke lange bukser og lange ermer eller høyhalsede, og hvis psoriasis er på hendene og ansiktet, vil klær ikke fungere.

Når du ikke kan skjule din psoriasis, bør du vurdere å utdanne andre. Hvis noen stirrer på deg, forklare at du har en kronisk medisinsk tilstand over hvor du har kontroll og at det ikke er smittsomt, sier Greenberg. Jo mer komfortabel du føler om sykdommen din, jo mindre flau du. Du kan også finne trøst i en støttegruppe for mennesker med psoriasis, enten selv eller online.

Kjenn dine triggere slik at du kan unngå psoriasis flares så ofte som mulig. Hvis du bruker fuktighetskremer liberalt og bruke dine medisiner som foreskrevet, bør du finne noen lettelse. Hvis medisinen ikke hjelper, snakk med legen din om hva andre alternativer er tilgjengelige.