Evb

Administrerende høyt blodtrykk med færre medisiner

Livsstilsendringer, som å følge DASH kosthold, kan gjøre en betydelig forskjell i å kontrollere høyt blodtrykk.

Noen ganger er alt vi trenger er en wake-up call til jumpstart en sunnere livsstil. Drivkraften kan være å se et sjokkerende høyt tall på skalaen, eller en mer alvorlig hendelse, for eksempel et hjerteinfarkt. For noen mennesker, kommer alarm i form av et høyt blodtrykksmåling.

Fordi høyt blodtrykk sjelden har noen symptomer, fanger en diagnose av høyt blodtrykk mange av overraskelse. Faktisk nesten en tredjedel av de voksne i Europa har hypertensjon og mange ikke engang er klar over det. Den gode nyheten er at det er mange livsstil modifikasjoner du kan gjøre for å senke blodtrykket - og som et resultat, er risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Er det høyt blodtrykk eller prehypertension?

Toppen eller systolisk nummer i en blodtrykksmåling måler trykket i blodårene når hjertet slår, mens den nederste eller diastolisk nummeret er trykket i blodårene når hjertet hviler eller mellom beats.

En normal systolisk tallet er mindre enn 120 mm Hg. En systolisk tall mellom 120 og 139 mm Hg gir risiko for hypertensjon, en tilstand som kalles prehypertension, en lesning av 140 mm Hg eller høyere betyr vanligvis at du har høyt blodtrykk. En normal diastolisk tallet er mindre enn 80 mm Hg. Du er i faresonen hvis avlesningen er overalt 80-89 mm Hg. På 90 mm Hg eller høyere, er du vurdert å ha høyt blodtrykk.

Hvordan kan høyt blodtrykk senkes?

Mens medisiner kan være en viktig del av høyt blodtrykk behandling, endringer i livsstil, inkludert å redusere saltinntaket, mister vekt, trene, og ser på at alkoholforbruket, er ofte den første linjen i forsvaret. Slike endringer kan omfatte:

  • DASH kosthold. Hypertensjon kan være et resultat av å spise for mye salt. Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) plan kan hjelpe. Planen er basert på å unngå mat med høyt salt og de mange typer av natrium, mettet fett, kolesterol og sukker så mye som mulig, mens oppmuntrende sunnere valg som frukt, grønnsaker, hele korn, og magre meieriprodukter. Får nok kalium, kalsium og magnesium er viktig også.

    DASH Diet har blitt studert i mange år. Den Trening og ernæringsintervensjoner for Cardiovascular Health (ENCORE) studie fant at de som bruker diett alene var i stand til å redusere sine blodtrykk tall i gjennomsnitt med 11.2/7.5 mm Hg.
  • Vekttap. For overvektige eller fete individer, kan miste vekt også være en viktig del av blodtrykksbehandling. Den ENCORE studien også sett på resultatene i folk som fulgte DASH kosthold og gikk ned i vekt - de som gjorde både redusert sine blodtrykk opplesninger etter 16.1/9.9 mm Hg i gjennomsnitt.
  • Exercise. Trening er en annen måte for folk med høyt blodtrykk for å redusere sine tall. "Bare gå 30 minutter hver dag kan senke blodtrykket ved 4-9 mm Hg," sier Sean Hashmi, MD, en lege i indremedisin og nefrologi ved Kaiser Permanente i Woodland Hills, California Dessuten, folk med høyt blodtrykk som tilbrakte åtte timer i uken opplæring i ulike idretter redusert sin systolisk og diastolisk tall i gjennomsnitt med 15 mm Hg og 4 mm Hg henholdsvis, ifølge en studie i Journal of Sports Science.
  • Begrenset alkoholforbruk. Dr. Hashmi anbefaler å kutte alkohol inntaket til mindre enn to drinker per dag for menn og mindre enn én drink om dagen for kvinner. Til gjengjeld kan blodtrykket senkes 2-4 mm Hg.

Mens høyt blodtrykk kan være skremmende, det er mange skritt du kan ta for å få det tilbake i et trygt område. Begynne å lage disse sunnere valg i dag.