Evb

Administrerende akutte ryggsmerter

Is, hvile og smertestillende medikamenter er pålitelig trio for håndtering av akutte ryggsmerter symptomer. Når smerte streik, her er hvordan du kan hjelpe deg selv hjemme - og når du skal ringe legen.

Det er en dårlig ryggsmerter dag - snømåking eller flytte tunge esker i morgen har forårsaket ekkel ryggsmerter symptomer på ettermiddagen. Tilbake smerte symptomer kan være skarpe, knivstikking, eller kramper smerter - men uansett hva de er, må du bestemme på effektiv ryggsmerter behandling. Vær trygg, er det noen grep du kan ta hjemme for å håndtere akutte ryggsmerter.

Begrepet "akutt" betyr smerten har startet plutselig og har ikke vært der på veldig lenge. De fleste tilfeller av akutt ryggsmerter gå bort i løpet av få uker, og er forårsaket av over-aktivitet av noe slag.


Har en back problem? Finn en kiropraktor eller ortopedisk spesialist.

Ryggsmerter behandlinger du kan gjøre hjemme

"Det beste for pasientene å gjøre er å bruke isen til det, hvile det, og ta en anti-inflammatorisk medisin som en aspirin, ibuprofen, [Motrin, Advil] eller naproxen [Aleve]," understreker ortopedisk kirurg Warner Louis Pinchback Jr, MD, som har en privat praksis i Montgomery, Alabama

Få et kaldt omslag på området så snart som mulig etter skaden. Ice er nyttig fordi det vil stoppe blødninger inne trakk eller revet muskler. Du kan bruke en kald pakke, en pose med is, eller en pose frosne grønnsaker for å gi den kalde du trenger. Sørg for å pakke inn disse i et håndkle for å beskytte huden din. Gjør dette for opp til 20 minutter av gangen, flere ganger om dagen.

Deretter bytter temperatur gears: Innen en dag eller to, begynne å ta varm dusj eller soaks i karet, da de kan bidra til å lette muskelkramper.

Og mens du hviler, er det greit å stå opp og flytte rundt etter behov, men unngå anstrengende aktiviteter - spesielt de som kan ha forårsaket din ryggsmerter i første omgang. De fleste mennesker med akutte ryggsmerter føler seg bedre når de blir liggende eller liggende - for noen, kan gående og sittende forverre ryggsmerter.

Også huske på at hvis du bor i sengen eller på sofaen for lenge - si mer enn én eller to dager - det kan være vanskelig å komme i gang igjen så ryggen blir stiv uten bruk. Faktisk studier tyder på at folk som prøver å være aktiv også under arbeidet med ryggsmerter behandling har mindre smerter generelt.

Når du kan få hjelp

Ja, ta det med ro i noen dager, men ikke vent for lenge med å finne en løsning. Mange tilfeller av akutte ryggsmerter vil svare godt til denne behandlingen, men andre kan ha dypere årsaker som krever legebehandling.

"Hvis smertene ikke er borte i to eller tre dager, skal pasienten oppsøke lege fra deres primære omsorg lege først," råder Dr. Pinchback.

Ryggsmerter er ikke en sjelden hendelse. De fleste mennesker, på et eller annet tidspunkt i livet, kommer til å føle nok ryggsmerter at det vil stoppe dem i deres spor. Hjemmebaserte ryggsmerter behandling er et alternativ for kortsiktig smerte - bare ta det med ro!