Evb

Administrere din vekt når du har en autoimmun lidelse

Vekttap eller gevinst kan være en uheldig bivirkning av visse autoimmune sykdommer, men du kan administrere din vekt ved å balansere kostholdet og trene med kravene fra din tilstand.

Når du har en autoimmun lidelse, kan det føles som det er allerede nok til å håndtere uten å bekymre deg om du kan fortsatt passe inn i jeans. Men vektkontroll kan ha mer å gjøre med din langsiktige helse enn du tror.

Selv folk som ikke har en autoimmun lidelse erfaring effektene av overflødig vekt gevinst eller tap - så det er ikke overraskende at disse effektene, slik som leddsmerter, tretthet, søvnproblemer, og langvarige kroniske lidelser, kan multipliseres hvis du også har en autoimmun sykdom.

Det er mer enn 80 autoimmune sykdommer, og for en håndfull - slik som type 1 diabetes, Crohns sykdom, Graves 'sykdom (hypertyreose) og Bekhterevs sykdom - oppstår utilsiktet vekttap når sykdommen ikke er under kontroll. Men for noen autoimmune lidelse pasienter, kan overvekt være på sak. Vektøkning eller tap kan også være en bivirkning av medisiner du tar. For alle disse grunner, er medisinsk behandling av lidelsen din en viktig del av å holde vekten under kontroll.

Autoimmune sykdommer og mosjon

Mange mennesker med autoimmune sykdommer er motet fra trener, sier William Shaffer, MD, en behandlende nevrolog ved Nord-Colorado Medical Center i Greeley, Colorado og en tidligere multippel sklerose stipendiat ved The University of Chicago. Enten en lege har fortalt dem om å "ta det med ro", eller de er nervøse om overbelastning kroppen sin - men realiteten er at det å være fysisk aktiv i den grad at du er i stand er en viktig investering i følelsen bedre og lykkes med vektkontroll.

"Kom deg ut der og gjøre så mye som du kan," råder Dr. Shaffer. Diagnostisert i 2002 med multippel sklerose, vet Shaffer barrierene for å være fysisk aktiv, både personlig og profesjonelt. Hvis det er hensiktsmessig for pasienten, han anbefaler fleksibilitet øvelser, som for eksempel yoga, pilates og stretching (modifisert etter behov) i tillegg til det nivået av cardio trening du klarer - enten det er svømming, turgåing, sykling eller dansing.

Som din autoimmun lidelse utvikler seg, kan det hende du finner ut at du trenger å jobbe med en fysioterapeut for å lære å bevege seg og trene komfortabelt.

Autoimmune sykdommer og kosthold

Dessverre, som autoimmune lidelser fremgang, pasientene ansikt til tap av mobilitet på grunn av smerter eller muskelkramper. Det er da endre kostholdet blir en høyt prioritert, sier Shaffer - men du bør allerede være å spise en næringsrik og balansert kosthold.

Det er viktig for mennesker med autoimmune sykdommer ikke å falle for kjepphest dietter, advarer han. "Du kommer til å se på internett alle disse bøkene om MS diett eller hva. Et sunt kosthold er hva alle bør ha, "sier han. Arbeidet med å utvikle et balansert kosthold som inneholder mye grønnsaker, frukt, hele korn, magert kjøtt og magre meieriprodukter. Søtsaker og godbiter er greit i moderate mengder (så lenge de passer inn i din vekt forvaltningsplanen) - og det kan bidra til å redusere cravings hvis du vet du vil være i stand til å ha en liten bit av hva du liker uten å skade kroppen din eller din vektkontroll plan.

Jobbe tett med en spesialist som har erfaring behandle din spesifikke autoimmun lidelse. Selv innenfor samme type autoimmun lidelse, vil ulike pasienter har en annen opplevelse - noe som betyr at pasienter og leger alike må være villig til å prøve og prøve igjen som de fungerer som et team for å løse problemer som vektøkning eller tap.

Din medisinske teamet kan også inkludere en kostholdsekspert eller ernæringsfysiolog som kan hjelpe deg å lage en spise plan som vil løse ditt ernæring og vektkontroll bekymringer, enten du miste eller få for mye vekt. En kostholdsekspert kan også hjelpe deg å omgå de spesifikke betraktninger av lidelse, for eksempel å finne erstatninger for store korn i kostholdet under en oppblussing av Crohns sykdom.

Kosthold og mosjon er en viktig del av følelsen også, spesielt hvis du har en autoimmun lidelse.