Evb

ADHD medisiner: bivirkninger

ADHD medisiner kan komme med en rekke bivirkninger, inkludert hodepine, magesmerter og søvnproblemer. Men hva er "normal" og hva som ikke?

Everyday helse: Hva er de vanligste bivirkninger av ADHD meds?

Patricia O. Quinn, MD ( addvance.com ): Følgende er en liste over de vanligste bivirkninger av sentralstimulerende medisiner: hodepine, redusert appetitt, magesmerter, nervøsitet, søvnproblemer (søvnløshet). Disse bivirkningene er imidlertid ikke forekomme i alle tar ADHD medisiner, og selv om de oppstår, har de en tendens til å være kortvarig og avta over de første månedene med behandling. I ulike studier, disse [ADHD medisiner] bivirkninger ble funnet å forekomme hos ca 4 prosent til 10 prosent av personer som behandles. I tillegg til den milde til moderate bivirkninger, har bekymringer om bremse på veksten med kontinuerlig bruk over mange år vært en vurdering. Imidlertid har de siste 10-års oppfølging studier vist at høydeforskjeller over tid mellom de som ble behandlet med sentralstimulerende midler og kontrollgruppene var minimal hvis de oppstod i det hele tatt.

Eric Beam, PhD ( Ask dr. Eric. ): Jeg ønsker å fokusere på en [ADHD medisinering] bivirkning som er svært vanlig, men sjelden snakket om. Mange folk på medisiner ikke føler seg. De føler at de har en annen, kunstig personlighet eller at deres sanne personlighet hemmes. Dette kan ha en alvorlig psykologisk effekt på barn basert på hvordan voksne snakker til dem. Hvor mange voksne har kommunisert følgende til et barn på ADHD medisinering? "Å nei, var det noen som ikke tar sin meds i dag! Hvem er du? Du er en god gutt når du tar medisinen din, hvor ble den ungen gå "Når folk sier disse tingene, et barn egentlig hører:" Hvis du er noen andre når du er på meds, og jeg liker deg bedre når du er på medisiner, så jeg liker ikke den virkelige deg. "De små kommentarer kan skli ut så lett, men hvor mange mennesker innser konsekvensene av sine ord?

Lawrence Diller, MD ( docdiller.com ): Dagtid appetitt undertrykkelse, og for noen barn, problemer med å sovne er mulige bivirkninger av sentralstimulerende [medisiner for ADHD]. Men gjør justering av dosering eller bytte til en annen forberedelse ofte disse problemene utholdelig eller fraværende. Brukt på riktig måte, er det ingen høyere forekomst av rusmisbruk eller avhengighet hos barn og tenåringer [som tar disse medikamentene].

Barry Lessin, MED ( barrylessin.com ): Hos noen barn, sentralstimulerende medisiner som brukes i behandling av ADHD kan gi skadelige bivirkninger. Disse kan omfatte søvnvansker, redusert appetitt, magesmerter, tretthet, irritabilitet, økt hjertefrekvens, hodepine, nervøsitet, og overdreven stirrer. I sjeldne tilfeller kan sentralstimulerende medikamenter føre til nervøse tics, hallusinasjoner, og bisarre oppførsel.