Evb

6 strategier for å stoppe tommelen suger

Bare si nei eller fluesmekkerlignende tommelen bort vil ikke eliminere problemet. Finn ut hva du kan gjøre for å hjelpe barnet slutte å suge på tommelen.

Her er hva ekspertene sier du bør gjøre når du prøver å få barnet til å slutte å suge på tommelen.

 • Starte tidlig. Selv om de fleste barna vokser ut av tommelen suger vane ved to eller tre, er det en god idé å begynne å ta skritt for å stoppe oppførsel rundt 18 måneder, sier Alan Greene, MD, klinisk professor i pediatri ved Stanford University School of Medicine i Palo Alto, California og forfatter av Feeding Baby Grønn.

  Det er en alder når barna begynner å plukke opp vedlegg gjenstander som de holder på å årrekke, sier Dr. Greene. Deres tommelen kan være et vedlegg objekt, men du kan oppmuntre til en favoritt teppe, utstoppede dyr, dukke, eller leketøy som kan ta tommelen plass.
 • Late som du ikke legger merke til det, så bruk distraksjon. Hvis du forteller barnet ditt til å slutte å suge på tommelen, eller du trekke henne tommelen ut av munnen hennes, det kommer til å forsterke tommelen suger, sier Greene. "Det gjør barna føler dette er litt ekstra behagelige ting," sier han.

  Når du legger merke til barnet suge hennes tommelen, prøve å få henne til å gjøre noe som krever to hender. Greene anbefaler å gi henne noe som en vri og pop kopp med vann på innsiden, der hun trenger to hender til å vri åpne toppen for å drikke vannet. Eller prøv å gi henne et leketøy som krever to hender.
 • Gi ros når han ikke gjør det. Afzal forteller foreldrene ikke å skjelle eller straffe barna sine for å suge deres tommelen. Stedet, gi dem en belønning når de ikke suge deres tommelen, som kan være en klem, oppmuntrende ord, et klistremerke, et spesielt måltid eller mellommåltid, eller en spesiell utflukt.
 • For eldre barn, planlegge riktig tid. Når barnet er eldre og kan forstå at hun ikke skulle suge henne tommelen på visse tider av døgnet, for eksempel når hun er på skolen, kan det hjelpe å fortelle henne når hun kan gjøre det, Afzal sier. Du kan si tommelen suger er greit fra 5 til 05:30 mens du ser en viss TV-program eller for en viss tid rundt leggetid. Det hjelper styrke barnet ditt, og du kan finne at hun vil gjøre det mindre og mindre helt til hun slutter helt.
 • Se etter kildene til stress. Barn som er overbelastede, overtrøtt, eller å ha utviklingsmessige vansker vil ofte suge deres tommelen, sier Greene. Hvis det blir et problem i en eldre alder, kan det være lurt å vurdere å gjøre noen endringer - som å sette en tidligere sengetid, planlegging færre aktiviteter, eller får utviklingsspørsmål sjekket ut av en lege.

  Et annet tegn på at det kan være et problem er hvis barnet slutter å suge på tommelen, og deretter starter på nytt ved en senere alder, sier Afzal. "Dette er en svært viktig tegn," sier han. Det kan bety at barnet opplever angst og det bør undersøkes. Snakk om det med barnelege, da de kan lage en henvisning til en barnepsykiater.
 • Prøv å bruke en barriere. Det er plastdekslene å sette på barnets tommelen og løsninger som du male på barnets tommelen slik at den ikke smaker godt og barnet vil ikke ønske å gjøre det. Det er ingenting galt med å bruke disse produktene, så lenge du sørger for at de ikke inneholder skadelige kjemikalier, sier Greene.

  Et annet alternativ: Ha litt vegetabilsk juice på barnets tommelen når han sover, sier han. Hvis det ikke fører ham til å slutte å suge på tommelen, vil det hjelpe ham å utvikle en smak for grønnsaker.

Disse strategiene er et godt sted å starte, men hvis du finner du ikke å gjøre noen fremgang, kan det beste valget være å vente det ut. Hvis tommelen suger ikke svekke barnets evne til å gå på skolen, og barnet får nok søvn og har sunne relasjoner til familie og venner, bare vente og se hva som skjer, sier Afzal.