Evb

5 måter å bidra til å forebygge Alzheimers sykdom

Sunne vaner som er bra for deg nå har vist seg å bidra til å forebygge Alzheimers senere

Selv om ingen medikamentell behandling eller behandlingsregime er ennå ikke funnet som vil definitivt hindre Alzheimers sykdom, kan livsstilsvalg gjøre en stor forskjell i risiko for å utvikle sykdommen ned linjen. Forskere oppdager nå, faktisk, at enkelte sunne vaner og livsstil praksis ser ut til å redusere sjansene for å utvikle Alzheimers - og de sier det er aldri for tidlig å begynne å gjøre sunne endringer.

"Vi vet at endringer i hjernen assosiert med Alzheimers kan starte tiår før symptomene vises, så det kan være lurt å begynne å tenke på forebygging så tidlig som 30-årene og 40-årene ", sier Zoe Arvanitakis, MD, en Alzheimers forsker ved Rush University Alzheimers Disease Center i Chicago og førsteamanuensis i nevrologi ved Rush University Medical School.

Men hva atferd virkelig gjøre en forskjell? Mens det er ingen garantier, eksperter mener at å konsentrere seg om følgende fem områder kan gi deg en etappe opp på dette vanskelige og ødeleggende sykdom.

 1. Spis smart
  Stikker til en sunn, fettfattig diett har vært knyttet til Alzheimers forebygging. En Harvard studie av 13.000 kvinner, 70 år og eldre, fant at de som spiste mest grønnsaker - spesielt grønne bladrike seg (som spinat og romanosalat) og cruciferous seg (som brokkoli og blomkål) - opplevde en lavere rate av kognitiv svikt enn de som spiste færrest grønnsaker. Gurkemeie, en tradisjonell indisk gul krydder som brukes i karri, viser også løftet i Alzheimers forebygging. I dyrestudier oppdaget UCLA forskere at Alzheimer-lignende hjernen plaketter forsvant etter behandling med forbindelser som finnes i dette krydderet. En diett lastet med hjerte-sunn mat kan også hjelpe avverge sykdommen. "Høyt kolesterol øker risikoen for å utvikle Alzheimers siden tilstoppede arterier rundt hjertet kan føre til ødelagte blodkar i hjernen," sier Dr. Arvanitakis. Fordi det er antatt at denne typen skade kan forstyrre hjernen kretser som er viktig for hukommelse, spise en diett lav på mettet fett og trans fett kan bidra til å holde kolesterolet i sjakk og beskytte mot Alzheimers.
 2. Få flytte
  Bare å få opp av sofaen og gå en rask spasertur kan bidra til å forebygge demens og Alzheimers sykdom. En australsk studie nylig publisert i Journal of European Medical Association fant at så lite som seks måneder med regelmessig mosjon produsert forbedring i hukommelse og kognitiv funksjon hos en gruppe eldre voksne. En egen seks-års studie av 1.700 seniorer 65 år og eldre fant at det å jobbe ut tre eller flere ganger per uke kuttet risikoen for å utvikle Alzheimers og demens med 35 prosent.
 3. Opprettholde en sunn vekt
  Fedme under midlife ser ut til å øke risikoen for å utvikle Alzheimers i de senere år. En 2008 Kaiser Permanente studie av 6500 menn og kvinner fant at de som var 30 eller flere pounds overvekt og akkumulert mye magefett i 40-årene var 3,6 ganger større sannsynlighet for å utvikle Alzheimers tiår senere. Studier viser også at diabetes, som er knyttet til fedme, øker også risikoen for Alzheimers. "Dette kan være et direkte resultat av høyt blodsukker eller fordi diabetes er forbundet med høyt kolesterol," sier Arvanitakis. Men slippe vekt under midlife, spesielt i magen, kan redusere risikoen for å utvikle Alzheimers.
 4. Vurder kosttilskudd
  Forskere studerer hvorvidt visse næringsstoffer ervervet i kosttilskudd-supplement form kan bidra til å beskytte mot Alzheimers. Folsyre, som er kjent for å redusere nivåer av aminosyren homocystein, viser noen lover fordi forhøyede nivåer av homocystein kan øke risikoen for både hjertesykdom og Alzheimers. I en europeisk studie, senket en daglig dose på 800 mcg av folsyre nivåer av homocystein og betydelig forbedret hukommelse og kognitiv funksjon hos en gruppe middelaldrende og eldre voksne. På et tidspunkt var høye doser av vitamin E også tenkt å ha en mulig beskyttende rolle mot Alzheimers sykdom, men nyere studier har funnet noen sammenheng mellom vitamin E tilskudd og Alzheimers utvikling. Noen undersøkelser har imidlertid antydet at ginkgo biloba, et populært minne-forsterke urt, kan være nyttig i å forsinke utviklingen av Alzheimers.
 5. Holde seg mentalt aktive
  Trene hjernen din er en av de enkleste måtene å forebygge Alzheimers. Forskere ved Rush University Alzheimers Disease senter fant at eldre som bodde mentalt aktive ved å lese, gjør kryssord, og tar klasser var mer enn dobbelt så stor sjanse for å bli fri fra Alzheimers sykdom i forhold til mindre mentalt aktive mennesker. Andre studier har gitt lignende resultater. "Bruke hjernen din til å lære ny informasjon, løse problemer, og danner minner ikke bare bidrar til å opprettholde eksisterende hjernen kretser, men kan også skape nye," sier Arvanitakis. "Dette kan hindre Alzheimers sykdom fra stadig utvikling." Så plukker opp en bok eller klikk på en informativ nettsted i dag. Du kan være med på å holde Alzheimers i sjakk!