Evb

5 kondom feil du ikke vil gjøre

Bruker du kondom som er for store, for stramt - eller forbi sin utløpsdato? ikke la disse vanlige prevensjon feiltrinn føre en tabbe på soverommet.

Det virker grei - men hvis du noen gang har gjort en feil når du bruker kondom, er du ikke alene. Studier viser at mange menn slipup med dette prevensjonsmiddelet standby.

Kondomer er en veldig effektiv (og billig) form for prevensjon og STD forebygging. Men hvis du bruker kondom på feil måte, kan det føre til en rekke problemer: En uønsket graviditet, en seksuelt overførbar sykdom - selv erektil dysfunksjon. Faktisk en fersk undersøkelse av college-alderen menn fant at 32 prosent hadde opplevd ereksjonsproblemer grunn av kondomer - ødelagte kondomer, kondomer satt på opp ned, eller kondomer som blir tatt av for tidlig.

Din første feil (før du selv åpner opp pakken) er avkall på "kondom samtale" med partneren din. Studier viser at menn som unnlatt å snakke om kondomer før sex ofte opplevd angst og forlegenhet - i sin tur, dette hadde en negativ effekt på resultatene deres.

Her er noen vanlige kondom feil - og hvordan du kan unngå dem.

Mistake no. 1: plukke feil kondom

Kondomer kommer i alle forskjellige typer og størrelser. Kondomer som er for stramt kan kvele av blodtilførsel, noe som bidrar til erektil dysfunksjon. Og hvis du velger en kondom som er for stor, kan det skli av under samleie, som ikke bare Tap hensikten med å ha kondom, men kan også angre en ereksjon.

Kondomer har også kommet med eller uten smøring - når kondom ikke er tilstrekkelig smurt, kan dette bety erektil problemer. Men husk: ". Hvis du bruker en latex kondom, og du må legge smøremiddel, er det viktig å bare bruke et vannbasert glidemiddel En oljebasert glidemiddel vil bryte ned kondom," advarer urolog Bruce Gilbert, MD PhD, direktør for reproduktiv og seksuell medisin ved North Shore LIJ Health System på Long Island, NY Dette kan gjøre kondomet klissete og verre, upålitelig.

Mistake no. 2: dårlig timing

"En viktig regel på timing er å sørge for kondom går på og kommer av en erigert penis," råder Dr. Gilbert. Hvis du prøver å sette kondomet før du er helt oppreist, vil det ikke gå på enkelt, og du kan få en dårlig start.

Forlate en kondom på før penis mister sin ereksjon er farlig fordi det gir sæd å lekke ut fra bunnen.

Mistake no. 3: dårlig teknikk

Studier viser at vanlige kondom tabber omfatte å sette kondomet på opp ned, utrulling kondomet før du prøver å sette den på, og ikke forlate plassen på tuppen av kondomet. "Ikke forlater plass på spissen, eller å ha en luftboble på spissen kan være ubehagelig og kan føre til et spratt kondom," advarer Gilbert.

Finne ut hvordan å sette kondomet på foran partneren din kan være pinlig. Det beste rådet? Les instruksjonene og øve sette kondomet på under en prøvetur.

Mistake no. 4: lagring av kondomer der de ikke hører hjemme

"En kondom lagret i en lommebok i månedsvis før de blir brukt kan ikke være en pålitelig form for prevensjon. Kondomer har bruk-etter datoer, så du må ta hensyn", sier Gilbert.

Kondomer bør oppbevares på et kjølig og tørt sted. Kontroller alltid at kondom er godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) - og ikke bruke kondom etter utløpsdato. Kondomer er lagret i lommebøker eller hanske rom utover deres bruk-av datoer kan komme ut stiv og tørr. Ikke bare vil de være vanskelig å sette på og ubehagelig å bruke, de vil heller ikke være trygg.

Mistake no. 5: mangler en lateksallergi

"Hvis du har irritasjon eller hevelse, eller din partner har irritasjon eller hevelse, etter å ha brukt en latex kondom, må du sjekke med legen din. Det kan være en lateksallergi, "advarer Gilbert.

Lateksallergi kan føre til en tilstand som kalles kontakteksem, som betyr den delen av kroppen som berører latex blir hovent, rødt og kløende. Fremover være oppmerksom på allergi og velge kondomer laget av alternative materialer (for eksempel lam intestinal fôr eller polyuretan).

Må følge reglene for gummi

Ta deg tid til å velge rett Kondom for deg, med tanke på faktorer som størrelse og smøring. Og aldri bruke skarpe gjenstander eller tennene for å åpne kondom pakken.

Det er viktig å vite hvordan du bruker kondom på riktig måte (praksis i private!), Og for å diskutere bruk av kondom med partneren din før dere begge i stemning.