Evb

13 overraskende årsaker til forstoppelse

Du vet kanskje allerede at mangel på kostfiber kan føre til forstoppelse. Men det er mange mindre åpenbare faktorer som truer regularitet. Har noen av disse sleipe forstoppelse årsaker gjelder for deg?

Alle er berørt av forstoppelse nå og da - din diett, reise, og en mangel på aktivitet kan alle utløse en kort kamp. Men du kan bli overrasket over de forhold og andre faktorer som kan være ansvarlig for lengre sikt eller kronisk forstoppelse. Listen er omfattende, fra graviditet forstoppelse til en bivirkning av antidepressiva.

Noen av disse årsakene til forstoppelse kan håndteres hjemme med en over-the-counter produktet eller endringer i medisinskapet, men alvorlig forstoppelse garanterer en rask lege besøk.

"Forstoppelse som er nytt, annerledes, assosiert med blødning eller vekttap, og varer et par dager kan være et tegn på tykktarmskreft," sier gastroenterolog Benjamin Krevsky, MD, førsteamanuensis sjef for seksjon for gastroenterologi ved Temple University i Philadelphia, Pa. Men siden det er flere mer vanlige årsaker til forstoppelse som ikke er så alvorlig, ikke bekymre deg for mye. Legen din kan hjelpe deg med å avgjøre hva som er virkelig bak forstoppelse.

Sleipe årsakene til forstoppelse

Her er en oversikt over noen av de forholdene som kan være å klandre for ubehag:

 • Hypotyreose. "Den skjoldbrusk er en generell regulator og påvirker organer over hele kroppen," forklarer Dr. Krevsky. Dette inkluderer tarmen. Din fastlege kan gå glipp av dette, men en gastroenterolog som ser denne effekten flere ganger i året vil trolig teste deg for hypertyreose og kan behandle det å lindre kronisk forstoppelse.
 • Hyperparatyreoidisme Mindre vanlig enn hypotyreose, en overaktiv parathyroid -. En kjertel nær skjoldbruskkjertelen - kan også være en årsak til forstoppelse. Enkel testing og behandling vil også bringe lettelse.
 • Reseptbelagte smertestillende Opioider -. Ikke over-the-counter smertestillende midler - kan føre til forstoppelse. For folk utvinne fra kirurgi eller håndtere kroniske smerter, kan denne bivirkningen være et hinder for livskvalitet (eller muligens, utskrivning fra sykehuset). Løsningene omfatter å ta ulike smertestillende medikamenter eller legge et avføringsmiddel. Krevsky forklarer at forskningen på dette området går fremover og i løpet av de neste årene leger kan ha nye medisiner for å behandle smerte uten å forårsake forstoppelse.
 • Avføringsmidler. Ironisk nok, kan avføringsmiddel du tar slutt føre til kronisk forstoppelse. Kroppen bygger opp en toleranse for medisiner som fungerer som sentralstimulerende avføringsmidler, som lakserolje. Teknisk, sier Krevsky, de ikke forårsaker forstoppelse så mye som unnlater å lette den. En bedre innsats for avføringsmidler som ikke vil føre til toleranse er melk av Magnesia eller polyetylenglykol (Miralax).
 • Antidepressiva. Forstoppelse var en av de ubehagelige bivirkninger av en eldre klasse av antidepressiva som kalles trisykliske antidepressiva. "Det er fordi de forstyrrer overføring av nerver som stimulerer tarmen til å flytte," sier Krevsky. Forstoppelse er en mye mindre vanlig, men fortsatt mulig bivirkning av de mer moderne SSRI antidepressiva. Snakk med legen din om du bør ta en annen antidepressiva eller legge et avføringsmiddel.
 • Syrenøytraliserende midler. Så du har halsbrann og nå, for å legge til elendighet, setter forstoppelse i. Antacida som inneholder aluminium er den sannsynlige årsaken, sier Krevsky. Les ingredienslisten og gjør et bytte hvis nødvendig. Prøv en over-the-counter syre controller medisiner, eller enda bedre, snakk med legen din. Hvis du tar syrenøytraliserende midler ofte nok til å få kronisk forstoppelse, bør du sannsynligvis bli testet for gastroøsofageal reflukssykdom (GERD).
 • Høyt blodtrykk medisiner. Kronisk forstoppelse er en bivirkning av en eldre klasse av høyt blodtrykk medisiner som kalles diuretika, som fungerer på salt i kroppen din til å kontrollere væskenivået. "Du får dehydrert og kroppen din stjeler fuktighet fra avføring," sier Krevsky. Du kan ikke kompensere ved å drikke mer vann enn du trenger - du vil bare miste det gjennom urinering. Løsningen er å snakke med legen din om en bryter i blodtrykket medisiner eller legge et avføringsmiddel.
 • Irritabel tarmsykdom (IBD). Selv diaré er mer assosiert med IBD, noen personer med Crohns sykdom vil som påvirker tynntarmen får kronisk forstoppelse. I dette tilfellet, trenger du mer aggressiv behandling for IBD eller kirurgi, sier Krevsky.
 • Graviditet. Graviditet forstoppelse er et vanlig problem. Tidlig i svangerskapet, kan forstoppelse være forårsaket av skiftende hormoner eller din diett, i senere måneder, blir trykket for at barnet er å sette på dine organer den skyldige. Ikke press, advarer Krevsky, fordi dette kan føre til hemorroider, som vil bare gjøre deg mer ubehagelig. Og ikke ta et avføringsmiddel uten å snakke med OB-GYN først.
 • Diabetes. Personer som har diabetes står overfor en rekke potensielle helseproblemer, inkludert kronisk forstoppelse. "Dette er i stor grad på grunn av nerve betennelse som går sammen med å være en diabetiker," Krevsky sier. Løsninger inkludere får bedre kontroll av diabetes for å hindre mer skade og snakke med legen din om medisiner for å bekjempe forstoppelse.
 • Heavy metal forgiftning. Mange familien leger ikke tenker på blyforgiftning som en årsak til forstoppelse, men en work-up tidvis avslører betydelig eksponering for bly, som kan komme fra chipping gammel maling og andre kilder til eksponering hjemme. Nerveskade er et av resultatene av tungmetall forgiftning, og dette kan påvirke den normale funksjon av innvollene.
 • Kosttilskudd. Kalsiumtilskudd og jern kosttilskudd både kan føre til forstoppelse. Hvis du mistenker enten en, få en anbefaling fra legen din for en bedre måte å supplere hvis du virkelig er mangelfull.
 • Sykdommer i tykktarmen. Enhver smertefull kolon problem, for eksempel en anal fissur eller hemorroider, kan føre til kronisk forstoppelse fordi folk unngå avføring og "detrain deres tarm skal fungere ordentlig," Krevsky forklarer. Behandle den underliggende årsaken kan avslutte denne type forstoppelse.

Endelig Krevsky antyder, er det mulig at du ikke egentlig har forstoppelse i det hele tatt. Han forklarer at mens mange mennesker har avføring regelmessig, for eksempel en eller to ganger om dagen, er det andre som bare gjøre det to eller tre ganger i uken - og de er helt fint. Kalle dette en fare for farmasøytisk og matprodukt reklame, men Krevsky sier han tidvis har pasienter som er overbevist om at de er forstoppet fordi de har sett annonser som fremmer daglig regularitet. Men så lenge du blir vanlig, du er nok greit, så lenge dette ikke endrer og du ikke føler ubehag.

Hvis du er forstoppet og bekymret årsaken, sjekk med legen din. Avslutte din kronisk forstoppelse kan være så enkelt som å velge en bedre over-the-counter avføringsmiddel eller får bedre kontroll over et kronisk helseproblem.