Evb

12 tips for øye kosmetisk sikkerhet

Mascara og øyenskygge kan forbedre utseendet, men øye kosmetikk kan lett skade synet ditt. Vedta disse øyesminke sikkerhetstips vil bidra til å holde øynene pen og sunn.

Lyst til å gjøre øynene dine litt mer dramatisk? Mascara, øyenskygge og eyeliner kan sikkert gjøre susen. Men hvis du setter på øye kosmetikk er en del av det daglige ritualet, bør du vite om noen potensielle farer for øynene dine. Faktisk blir like flittig om å fjerne øyesminke om natten er viktigere enn å bruke dem hver morgen.

Øye kosmetikk er vanligvis sikre materialer - så lenge du bruker dem riktig. Over tid, kan alle typer gunk vokse i de ganske små kosmetiske pakker. Bakterier og sopp kan formere seg, og hvis du fortsetter å dekorere øynene dine med denne makeup, du overfører disse bakteriene direkte til øynene dine.

Dos and don'ts av å bruke øye kosmetikk

Her er hvordan du kan sørge for at øynene dine er pen og sunn - disse kosmetiske sikkerhetstips vil minimere øynene eksponering for bakterier:

 • Ikke holde på gamle makeup - kaste det bort etter noen måneder.
 • Ikke bruk maskara som er tørket ut - og aldri forsøke å fukte den med spytt eller vann. Det er best å erstatte mascara hver to til fire måneder, eller før hvis det er tørket. Et tips: Hold en permanent markør i din make-up kit, og markere datoen du åpner en ny tube med mascara, slik at du ikke vil bruke den siste holdbarhetstiden.
 • Hold øye kosmetikk kult - alltid ved 85 ° C eller under (det betyr ikke holde dem i bilen eller i en dampende bad).
 • Ikke mikse og matche kosmetikk Bruk det som er ment for dine øyne på øynene dine bare -. Ikke bruke samme blyant for både lepper og øyne, som det kan introdusere bakterier.
 • Unngå kohl kajal - de kan inneholde farlige nivåer av bly. Og unngå permanent farging og fargestoffer for øyevipper, som de kan forårsake ubotelig øyeskade hvis den ikke brukes riktig.
 • Aldri dele kosmetikk med en venn. Hennes bakterier vil forurense øyet kosmetikk, og vice versa.

6 tips for å søke øye kosmetikk trygt

Det er også viktig å bruke øyesminke trygt å bidra til å forebygge skader. Å få noe som tett opp mot øyet kan potensielt forårsake skade - så når du er møysommelig å tegne den perfekte linjen, tar seg ikke å få kosmetikk i øyet.

Prøv disse øye kosmetiske sikkerhet forslag:

 • Stikk aldri øye kosmetikk på mens du kjører eller ridning i en bil din mascara tryllestaven kan altfor lett skrape hornhinnen -. Ikke å nevne risikoen for uoppmerksom kjøring. Du kan også være lurt å unngå å bruke øyesminke på busser eller t-bane - bråstopp kan også øke risikoen for at du skal klø øyet.
 • Hopp øye kosmetikk når du har fått en irritert eller infiserte øyet - og hvis du tror at en bestemt kosmetisk er irriterende øynene, slutte å bruke det med en gang.
 • Hold øye kosmetikk utenfor øyet - ikke bruk eyeliner på de indre øyelokkene, hvor sminke kan få inni øyet.
 • Vask alltid hendene før du grave i din makeup bag og begynne å bruke øye kosmetikk.
 • Unngå øye kosmetikk som er iriserende, glitrende eller skinnende, da de kan inneholde ingredienser som kan ripe eller irritere øyet.
 • Sørg for at alle øye kosmetiske applikatorer er rene før du bruker dem - det er en god idé å vaske eller erstatte alle børster og svamper ofte.

Sikkerhet ved sengetid: hvordan du fjerner øye kosmetikk

Makeup kan forårsake en rekke problemer for dine øyne - spesielt hvis man bruker kontaktlinser. Øynene kan bli tørr og irritert, og kosmetikk kan etterlate avleiringer på linsene, påvirker din visjon og komforten av linsene. Så det er viktig å nøye og forsiktig vaske av øyet makeup hver kveld før sengetid for å sørge for at kosmetikk ikke jobbe seg inn i øynene, bygge opp og forårsake skade.

Følg instruksjonene på emballasjen til hvert øye kosmetisk for å finne ut den beste måten å fjerne det - noen kan anbefale bare såpe og vann, noen en kuldekrem, og andre makeup remover. Viktigst, vær forsiktig når du fjerner øyet kosmetikk, som øynene og huden rundt dem er svært følsomme. Og ta samme forsiktighet ved hjelp av fjerning produkter som du gjør med øyesminke - alltid vaske hendene grundig før du fjerner øyesminke.

Artikler