Evb

10 tips for dag og natt hoste lettelse

Fra apotek stifter til kjøkken hjem rettsmidler, finne ut hva du bør inkludere i ditt arsenal for rask hoste lettelse.

Når du arbeider med en hoste, kan det klør i halsen beskjære opp når som helst. Å ha en hoste kan være ubehagelig og irriterende når du prøver å komme gjennom dagen, og en hoste som fungerer opp om natten kan også forstyrre søvnen din. Så hvordan kan du få en sårt tiltrengt pause fra en sta hoste? "De fleste hoste forsvinner innen noen få uker, uansett hva du gjør," sier Olveen Carrasquillo, MD, sjef for indremedisin ved Universitetet i Miami Miller School of Medicine. Han bemerker også at dette er et område der vitenskapelige bevis tradisjonelt har manglet, så prøving og feiling synes å fungere best. "Alle mine pasienter har minst ett hoste rettsmiddel som de sverger fungerer for dem," tilføyer Dr. Carrasquillo.

Prøv disse beroligende midler for hoste lettelse - du er nødt til å finne en som vil gjøre utslaget.

10 måter å stoppe hoste dag og natt

Når hosten er å holde deg fra å fokusere på dagtid oppgaver (og muligens distraherende kolleger), kan disse tipsene hjelpe temme hacking:

  1. Prøv en slimløsende. Over-the-counter (OTC) hoste medisiner med en slimløsende som guaifenesin arbeid ved å fjerne slim og andre sekreter av en produktiv hoste, slik at du kan puste lettere.
  2. Ta en hoste suppressant. OTC hoste rettsmidler ofte inneholder dekstrometorfan, som kan gi midlertidig lindring fra en tørr, hakkende hoste.
  3. Sip grønn te. Hot, har beroligende te vært en hoste middel i hundrevis av år. Antioksidant-rik grønn te kan også bidra til å redusere øvre luftveisinfeksjon symptomer. Legg honning for en ekstra boost (se nattlige tips, nedenfor).
  4. Hold deg hydrert. Komme nok væske er alltid en god idé, og enda mer så når du er forkjølet, som bor hydrert bidrar til å tynne slim og gjøre hoster mer produktiv, og bidrar til å bekjempe infeksjonen. Vann er ideelt, men beroligende kyllingsuppe teller også.
  5. Suge på pastiller. Disse hoste drops er gode for lindrende en skrapete, tørr hals og redusere trangen til å hoste. Ingen pastiller? En hard candy gir også fuktighet og kan bidra til å avlaste en tørr hoste.

For å hjelpe deg med å få resten du trenger, kan du prøve disse nattlige rettsmidler for å dempe hosten:

  1. Ha litt honning. Honning har vært brukt som et hjem hoste rette for aldre, og en fersk undersøkelse viste at det å gi honning til barn redusert sin hoste om natten. Faktisk arbeidet honning samt medikamenter inneholdende dekstrometorfan. Men er honning ikke foreslått for barn yngre enn ett år på grunn av mulige forurensninger og risikoen for spedbarn botulisme.
  2. Zappe hoste med en fordamper. Ved hjelp av en vaporizer eller luftfukter tilfører fuktighet til luften, som kan fukte dine Airway passasjer, noe som reduserer sannsynligheten for at en tørr, hakkende hoste vil vekke deg. (Dette kan også gi dagtid hoste lettelse; sette den opp der du tilbringer mest tid, for eksempel på kontoret eller familierom.)
  3. Hev hodet ditt mens du hviler. Sove med hodet hevet kan redusere hoste fra post-nasal drypp. Sleeping denne måten bidrar også lindre GERD (gastroøsofageal reflukssykdom), som kan forårsake hoste.
  4. Påfør damp gni. Den samme mentol-duftende balsam din mor eller bestemor gnidd på brystet ditt når du var barn kan hjelpe klare nesegangene, som kan bidra til å avlaste nighttime hoste. Det fungerer fortsatt bra på barna også.
  5. Bytt til en nattlig hoste formel Disse versjonene av både slimdrivende og hoste suppressants inkluderer et antihistamin, noe som vil gjøre deg døsig på jobb -. Tatt om natten, men vil de hjelpe deg å slutte å hoste å få den søvnen du trenger for å føle seg bedre i morgen.

En siste og viktig tips: Hvis bare ikke kan riste hoste, se en familie lege. "En vedvarende hoste som ikke går bort bør sjekkes, da det kan være et tegn på noe mer alvorlig, slik som kronisk bihulebetennelse, reflux, astma, bronkitt eller lungebetennelse," sier Carrasquillo.